Det ble en svensk jubeldag i Oberhof da Sebastian Samuelsson vant søndagens fellesstart foran landsmann Martin Ponsiluoma.

VM-kongen Johannes Thingnes Bø måtte nøye seg med bronsemedalje bak den svenske duoen.

Les også: Sølv til Tandrevold

– Trodde han var en bra kar

Snaut fem kilometer ut i den 15 kilometer lange distansen var det tydelig kommunikasjon mellom Ponsilouma og Sturla Holm Lægreid, som til slutt ble nummer fire.

På det tidspunktet lå nordmannen i tet og gestikulerte tydelig til svensken at han ville ha ham til å dra - det var han ikke interessert i.

– Jeg er litt overrasket, jeg tenkte at han er en bra kar, men «Ponsi» viste seg fra en annen side i dag, sier Lægreid ifølge Expressen.

– Jeg tror Sebastian og «Ponsi» har hatt et lagmøte der de har planlagt at de ikke skal brenne en ekstra kalori, sier Lægreid videre.

Bjørndalen: – Mye som ikke er fair

Ole Einar Bjørndalen har forståelse for at svenskene gjorde som de gjorde i søndagens renn.

– I langrenn så er dette helt normalt. Når nordmenn har vært desidert best gjennom hele vinteren, så skal ikke de få noe gratis. Svenskene har «driti» seg ut i noen andre løp etter dumme feil. Nå hadde de lagd en taktisk plan som de ville holde seg til, og det ga resultater, sier Bjørndalen til Nettavisen.

– Fair er det mye som ikke er i toppidrett, men de holdt seg til matchplanen, fullførte, og det er imponerende at de kommer så sterkt tilbake. De fikk nordmennene til å gjøre den største jobben, sier Bjørndalen videre.

Svensken: – Han må ta ansvar

Lægreid anerkjenner at svenskenes taktikk fungerte.

– For meg hadde det vært best om vi hjalp hverandre, men «Ponsi» er kanskje en løper som sparer seg til siste runden: Det var hans taktikk som vant i dag, sier Lægreid.

Konfrontert med nordmannens uttalelser sier Ponsilouma følgende:

– Jo, jeg er en bra kar, men han er regjerende mester og nordmann, så han får ta ansvar.

– Han vil at jeg skal opp og dra, og det hadde ikke jeg tenkt. Min plan var å gå smart, sa Ponslouma videre.

Les også: Messi-magi etter bisarre scener: – Kaoset er komplett

Bø hylles

Johannes Thingnes Bø endte skiskytter-VM i Oberhof med sju medaljer, der iblant fem gull. Bjørndalen er mektig imponert.

– Det er historisk. Han er den første som klarer sju medaljer på herresiden. Det kommer nok til å ta lang tid før vi har en som gjør noe lignende igjen, tror jeg, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Etter siste konkurranse fikk Thingnes Bø en litt spesiell utmerkelse.

Arrangørkomiteen i Oberhof hadde nemlig med seg en stor plakett med påskriften «Boeberhof» på pressekonferansen etter fellesstarten som endte med bronse for stryningen.

Dermed endte han opp med medalje i alle konkurranser. Han tok tre individuelle gull og to stafettgull. Det ble sølv på herrestafetten lørdag.

Herjingen hans har tydelig fått arrangørkomiteen til å tenke i morsomme baner.

Han fikk beskjed om at han kunne ta plaketten med seg hjem, men selv var han klar på at han ville at den skulle være i Oberhof.

– Kan vi ha den i sentrum? Gi meg nummeret til borgermesteren så setter vi det der, sa han.

Stryningen oppsummerte selv mesterskapet slik:

– Hvordan skal jeg oppsummere? Jeg knuser til meg tre VM-gull individuelt med en bronse på slutten her. Det var også gode stafetter lagmessig for Norge ellers. Så ender det med sju medaljer og det er så bra her i Oberhof med tanke på de forholdene vi har hatt, sa Thingnes Bø i pressesonen etter rennet.