Gå til sidens hovedinnhold

Lampard: - Jeg er veldig stolt

En kontraktsfornyelse lar likevel vente på seg for den historiske Chelsea-spilleren.

CHELSEA - A. VILLA 8-0:

Frank Lampard nådde flere milepæler da Chelsea filleristet Aston Villa på Stamford Bridge lille julaften.

Midtbanespilleren startet sin kamp nummer 500 for klubben. Det markerte veteranen i tillegg med å bli tidenes toppscorer i Chelsea-drakt.

130 ganger har han funnet veien til nettet for de blåkledte. Bobby Tambing endte på 129 mål.

- Det betyr at jeg er gammel, spøkte Lampard.

- Det betyr mye. Jeg er veldig stolt over å slå en stor mann som Bobby Tambing, innrømmet 34-åringen overfor BBC.

Lampard er ennå ikke blitt enig med Chelsea om en ny kontrakt. Han kan tenke seg å fortsette, men bedyrer at han ikke tenker på neste sesong nå.

- Prøver å ha det moro
- Jeg prøver å ha det moro med fotballen og synes jeg fortsatt holder godt nivå. Jeg er glad for at jeg er frisk, tilføyde Lampard.

Chelsea har ikke bestemt seg for om de vil forlenge avtalen som løper ut etter denne sesongen.

Fernando Torres åpent juleballet på Stamford Bridge allerede etter rundt to minutter.

Spanjolen har slitt lenge i Chelsea-drakten. Mange ventet en opptur etter at gamlesjefen Rafa Benítez ble ansatt i managerstolen i høst, men storspillet fra Torres har uteblitt også under landsmannen.

Men det skulle gå bare to minutter før «El Niño» blåste ballen i nettmaskene bak Aston-Villa-burvokter Brad Guzan med et hodestøt fra 14 meter.

Da en snau halvtime var spilt beviste David Luiz at Chelsea ikke trenger å savne Didier Drogbas frisparkfot lenger.

Luiz, som nå er omskolert til defensiv midtbanespiller, dundret inn 2-0 med et flott frisparkmål. Ballen duppet ned under tverrliggeren til Guzan, som kanskje burde gjort en bedre jobb.

Viktig for selvtilliten
- Dette var viktig for oss, fordi vi ønsker å stå igjen som vinner av Premier League når sesongen er over, sa Luiz etter kampen.

Drøyt 41.000 fremmøtte fikk deretter se Chelsea kjøre fullstendig over bortelaget.

Branislav Ivanovic headet inn 3-0 fra kort hold før pause, mens dagens jubilant Frank Lampard ordnet kampens fjerde fire minutter etter sidebyttet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lampard banket sitt historiske mål ned i det høyre hjørnet av Aston Villa-målet.

Et kvarter før full tid var Ramires på rett sted da han mottok en pasning fra landsmann Lucas Piazon. Sistnevnte hadde bare vært et halvminutt på banen.

Da sto fem ulike spillere i blått notert seg for scoring. Og juleoppladningen ble bare bedre og bedre for Benítez' menn.

Innbytter Óscar økte til 6-0 med et velplassert straffespark han selv skaffet seg noe billig. Målet var brasilianerens første i Premier League.

Historiens verste
Men det stoppet ikke der heller. Også Eden Hazard ville være med på moroa. Belgieren dundret ballen i vinkelen. Aston Villa lå da an til sitt største tap i den engelske toppdivisjonen siden 1964.

Enda verre skulle det også bli.

En annen innbytter, Lucas Piazon, skaffet også straffe til hjemmelaget i sluttminuttene. Den 18-årige innbytteren klarte imidlertid ikke å overliste Villas amerikanske sisteskanse fra krittmerket.

Like etter ordnet Ramires likevel utrolige 8-0 for Chelsea, og gjorde også at kampen fikk en tomålsscorer.

Aston Villa har aldri tidligere gått på et større tap i sin 124 år lange historie som fotballklubb.

- Jeg kommer ikke til å stå her og finne på unnskyldninger. Vi fikk skikkelig juling. Gutta vet at dette ikke var akseptabelt, sa Villa-manager Paul Lambert til BBC etter stortapet.

- Alt som kunne gå galt gikk galt, men du kan ikke la én kamp prege hele sesongen. Vi var i godt slag, men jeg mistet ikke bakkekontakten. Slik kommer det til å være framover også nå.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her