*Nettavisen* Sport.

Lampard viste vei

Foto: Toby Melville (Reuters/Scanpix)

På en dag da de andre Chelsea-stjernene ikke imponerte, holdt Frank Lampard Jr. (26) koken. Etter to scoringer er midtbaneankeret en av toppscorerne i Premier League.

15.01.05 20:30

TOTTENHAM - CHELSEA 0-2: Lampard har nå scoret syv mål, og bare Fredrik Ljungberg (8 mål) og Robert Pires (10) i Arsenal kan vise til liknende uttelling av en midtbanespiller. Mot Tottenham var det igjen den hardtskytende høyrefoten som sendte motstanderne hjem uten poeng.

I tillegg er Chelsea nå hele 10 poeng foran Arsenal på 2. plass.

Mourinhos viktigste

Lampards 2-0-scoring lørdag var hans 50. totalt i den engelske toppserien, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor manager Jose Mourinho kaller ham lagets viktigste spiller. Selv på ordinære dager er han dominerende, og han er alltid målfarlig.

1-0 kom på et velplassert straffespark etter at Alexei Smertin ble lagt i bakken. Og 2-0-scoringen kom på overtid med et dundrende skudd fra 16 meter etter at Eidur Gudjohnsen hadde gjort grovarbeidet inne i boksen.

50 års-jubileum med gull?

Ettersom Arsenal tapte lørdag, har Chelsea nå hele 10 poengs forspang på toppen av tabellen. Det begynner å lukte ligagull på Stamford Bridge, en lukt de ikke har kjent siden 1955 - som er sist Chelsea vant ligagull. Det er 50 år siden - og det kan bli litt av et jubileumsår.

Chelsea har i tillegg den ekstra flaksen som medgangslag ofte har. Tottenham var nære på scoring et par ganger, og særlig én gang da forsvarer John Terry styrte ballen i egen tverrligger.

Men Chelsea vant kampen uansett fortjent. Igjen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.