RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lampards hyllest til mamma

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Kjempet mot tårene etter å ha sendt Chelsea til himmels - og Moskva.

CHELSEA-LIVERPOOL 3-2 e.e.o. (4-3 sammenlagt):

Dramaet mellom Chelsea og Liverpool hadde regi som en film, og helten het Frank Lampard.

Stamford Bridge kunne ikke fått en mer storslagen og rørende avslutning på en strålende kveld enn de fikk da Frank Lampard satte ballen sikkert i mål fra straffemerket og deretter med all tydelighet dediserte scoringen til sin nylig avdøde mor, som han skal følge til graven fredag morgen.

- For en fantastisk person Lamps er, sa Chelsea-kaptein John Terry etter kampen.

- Det har vært en forferdelig uke for Frank. Jeg er sikker på at han dediserer det målet til moren sin.

Riise: - Jeg taklet det bra
John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool, og la en turbulent uke bak seg etter selvmålet i den første kampen.

- Det var skuffende. Spesielt i dag. Vi spilte så bra i 2. omgang, vi kjørte over dem og fortjente mer. Synd og surt, men sånn er fotballen - små marginer, spesielt på et sånt nivå som i dag. Det er ekstra surt å tape sånne kamper, sa han til Dagbladets nettutgave etter oppgjøret.

Han la til:

- Jeg har sjelden vært så fokusert som i dag, jeg visste at en del øyne var på meg. Jeg sov tolv timer i natt, det er sjelden jeg sover så mye. Jeg hadde stort press på meg, men synes jeg taklet det på en veldig god måte.

(les videre under bildet)

ISKALD: Didier Drogba ruvet på banen, og scoret to for Chelsea.

Drogba - og så Torres, selvsagt
Det var Chelseas Didier Drogba som så ut til å skulle få sin søte hevn etter at Liverpool-manager Rafael Benitez hadde slengt med leppa og kalt ivorianeren en skuespiller. 33 minutter ut i kampen fikk han drømmetreff på en retur fra Liverpool-keeper Jose Reina. Chelsea hadde med ett én fot i mesterligafinalen.

Da det så som mørkest ut for Liverpools finalemuligheter, dukket imidlertid den røde redningen opp. Han het selvsagt Fernando Torres, og etter 64 minutter - for 31. gang i Liverpool-karrieren sin - banket spanjolen ballen i nettet. Det røde håpet var tent på ny.

Dermed måtte det ekstraomganger til. Og det kunne ikke blitt mer dramatisk. Først scoret Chelseas Michael Essien. Hele Stamford Bridge jublet – for tidlig. Dommeren blåste av for offside.

Lampards hyllest
Like etter felte Sami Hyypiä Michael Ballack klønete iunnenfor sekstenmeteren. Dommeren pekte på straffemerket, og frem steg Frank Lampard. Hele stadion holdt pusten for den store midtbanespilleren, som fremdeles er i sorg etter tapet av mammaen sin.

Og det var da filmen fikk sin lykkelige slutt. For Lampard scoret sikkert. Hele Stamford jublet igjen, og Lampard selv tok til tårene, kysset sørgebindet han hadde rundt armen og pekte opp mot himmelen. Målet var hans hyllest til mamma.

- Frank var en av nøkkelspillerne våre i dag. Det er ikke lett det han gjennomgår nå, men han ga alt for laget, sa Chelsea-manager Avram Grant etter kampen.

Og da ble det bare en bonus at Drogba satte inn sitt andre mål for kvelden og punkterte kampen. Det spilte ingen rolle at Ryan Babel reduserte til 2-3 like før slutt.

For kvelden tilhørte Frank Lampard – og mammaen hans.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere