*Nettavisen* Sport.

Lance: - Han kan vinne touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Tidenes Tour de France-konge hyller Thomas Voeckler.

17.07.11 12:26

Det nærmeste man har kommet en fransk sykkelhelt på 2000-tallet, er Thomas Voeckler. Slik har det faktisk vært siden 2004 da den populære franskmannen forsvarte den gule ledertrøyen mellom etappe 5 og etappe 14.

LIVE: Følg den 15. etappen på www.procycling.no fra 12.55 i dag!

Den gangen maktet han med et nødskrik å holde stand oppover Plateau de Beille. Voeckler tapte 4:42 til Lance Armstrong oppover fjellet, men beholdt sammenlagtledelsen med 22 sekunder. Lørdag signerte 32-åringen nok et under i fjellkjeden mellom Frankrike og Spania.

Andy Schleck gjorde det ikke lett for ham, da han støtet flerfoldige ganger for å riste av seg Alberto Contador. Voeckler var tilsynelatende upåvirket av de stadige tempoøkningene.

I godt selskap
Etter fem kategoriserte stigninger – og ukategoriserte Plateau de Beille med sine 15,8 kilometer og 7,9 prosent i snitt – satt den utrolige Europcar-rytteren fortsatt i gruppen med de ypperste sammenlagtrytterne.

Jelle Vandenert vant etappen, foran Samuel Sanchez. Deretter fulgte: Schleck, Cadel Evans, Rigoberto Uran, Alberto Contador og Thomas Voeckler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christophe Ena

Mirakelmannen leder fremdeles rittet med 1 minutt og 49 sekunder på Fränk Schleck i sammendraget. Det har fått flere til å snakke ham inn i kampen om Tour de France-trofeet.

- Dersom Voeckler henger på helt til toppen med sammenlagtrytterne, er vi nødt til å at han kan vinne Tour de France. Han har to minutter, og de klarer ikke å riste ham av seg, skrev Lance Armstrong på Twitter underveis i etappen.

Armstrongs begrunnelse
Det førte nok til en god del tilbakemeldinger:

- Mange spørsmålstegn etter det jeg skrev om Voecklers sammenlagtsjanser. Det var min mening om det, skrev Armstrong igjen og fulgte opp:

- Han satt ikke og klamret seg fast i dag. Han var en av de sterkeste. De andre var verken pågående eller aggressive nok til at det skilte. Voeckler har 2:06 til Evans. Den siste tempoetappen er 42 kilometer. Han er fransk og Tour de France skjer i Frankrike. Han kommer ikke til å tape 2:06 der, så fremt han klarer å henge på oppover Alpe d’Huez, begrunner Armstrong.

Voeckler virket ikke like sikker i sin sak etter årets tøffeste etappe i Pyreneene.

- Det er vanskelig for meg å tro at jeg er i gult etter Pyreneene, og at jeg fortsatt har den samme tidsdifferansen. Jeg skjønner ingenting hvis det fortsetter slik den siste uken. Det er uvirkelig, fortalte Voeckler etter etappen.

PS! Søndag sykles den 15. etappen i årets Tour de France mellom Limoux og Montpellier. Den 193 kilometer lange etappen er flat og bør således ikke være noen trussel for Voecklers ledertrøye.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (17. juli) :

Hvilken nordmann har den beste sammenlagtplasseringen i Tour de France?

1) Jostein Wilmann 2) Atle Kvålsvoll 3) Dag Otto Lauritzen

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag