*Nettavisen* Sport.

Lance: - Jeg skal samarbeide

Foto: Christophe Ena (AP/Scanpix)

Sergio Paulinho ga Lance Armstrong et etterlengtet pusterom.

14.07.10 19:36

Når Lance Armstrong og Johan Bruyneel satte sammen sitt RadioShack-lag, var undertegnede noe kritisk. Laget virket lite spennende, foruten Tour de France selvsagt, og det var få syklister som så ut til å være vinnere.

Og midtveis i Tour de France kan det se ut som at mine spådommer delvis har slått til.

I tillegg til manglende resultater, har Armstrongs tilstedeværelse i sykkelsporten utløst nye beskyldninger om dopingbruk i hans forrige epoke på sykkelsetet.

Tredje med hendene i været
Onsdagens seier til Sergio Paulinho ble Team RadioShacks tredje fellesstart-seier av året, og det var ingen tvil om at seieren var viktig for laget.

- Etter all uflaksen vi har hatt i den første uken av denne touren kommer seieren til rett tid, kunne en overlykkelig Paulinho fortelle etter etappen, ifølge velonews.com.

- Jeg håper dette gir moralen tilbake til hele laget.

Sébastien Rosseler vant etter et brudd i Volta ao Algarve, mens Ben Hermans fikk seieren av sammenlagtvinner Stijn Devolder på den siste etappen av Belgia rundt

Det skal selvsagt legges til at laget har vunnet noen flotte seire sammenlagt i både Baskerland rundt og Critérium du Dauphiné. I begge rittene vant Chris Horner og Janez Brajkovic den innlagte tempoetappen på vei til sine respektive sammenlagtseiere.

Et annet moment er selvsagt at laget har Tour de France som hovedmål, men alle trenger en plan-b for og eventuelt redde stumpene av en sesong.

Et lag under press
Alle beskyldningene fra Floyd Landis den seneste tiden har heller ikke gjort ting noe lettere. Stadig flere rundt det gamle US Postal blir kalt inn som vitner, og Tyler Hamilton (dopingtatt to ganger) har uttalt at han skal gi sitt fulle samarbeide, uten at det vites hva det er.

Flere ryttere, og også folk fra støtteapparatet, på dagens Team RadioShack var også en del av US Postal og Discovery Channel.

Armstrong selv sier også at han vil samarbeide.

- Så lenge det er en lovlig, troverdig og rettferdig etterforskning vil jeg med glede samarbeide, men jeg kommer ikke til å delta i noen heksejakt, sier Armstrong ifølge Reuters.

Sakens kjerne ligger rundt finansene til laget mens de kjørte under navnet US Postal, som sponset eierselskapet Tailwind Sports.

- Jeg var en rytter med kontrakt til Taiwind Sports, jeg hadde ingen forretningsmessige forbindelser med US Postal, utdyper Armstrong.

Bakgrunnen er misoppfatningen i media om at Lance var inne på eiersiden allerede den gangen. Det stemmer ikke, først når laget tok navnet Discovery Channel i forkant av 2005-sesongen kom den sju doble Tour de France-vinner inn på eiersiden.

Reddet sesongen?
Når vi nå er kommet over halvveis i Tour de France har det ikke vært mye å juble for i RadioShack-leieren. Armstrong er helt ute av det, det samme er Andreas Klöden. Levi Leipheimer er lagets håp, men han kan i beste fall håpe på en plass på pallen sammenlagt.

Derfor var nok onsdagens seier til sølvmedaljevinneren fra OL i Athen i 2004 ekstra kjærkommen. Portugiseren ble kun den tredje lagkamerat av Armstrong som har vunnet en etappe i Tour de France, foruten Contador i 2009.

Den første var George Hincapie som satt med som gratis passasjer på kongeetappen i 2005. Til slutt spurtslo han Oscar Pereiro på toppen av Pla d’Adet. Senere i samme ritt spurtslo Paolo Savoldelli vår egen Kurt Asle Arvesen inn til Revel.

Med lite å se fram til resten av sesongen, er det ingen tvil om at onsdagens seier var ekstremt viktig for det amerikanskbaserte laget. Laget syklet ikke Giro d'Italia, og er heller ikke invitert til Spania rundt. Derfor er det langt mellom høydepunktene utover høsten.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.