RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lance Armstrong fjernet som æresdoktor

Foto: Lucas Jackson (Reuters)
Universitet i Massachusetts tilbakekaller prestisjetung utnevnelse.

En talskvinne for Universitetet i Tufts, i Massachusetts USA, sier at styret har enstemmig besluttet å tilbakekalle Lance Armstrongs tittel som æresdoktor. Armstrong ble tilkjent stillingen tilbake i 2006.

- I vaken av avsløringene til det amerikanske antidopingbyrået (USASA) og vedkjennelsen av det internasjonale sykkelforbundet (UCI), har styret konkludert med at Armstrongs handlinger ikke er forenelige med Universitetets verdier. Samtidig vil vi fortsatt respektere arbeidet til Lance Armstrong Stiftelsen, sier en representanten fra Universitetet.

Universitetet i Tufts er dermed den siste organisasjonen i rekken som prøver å distansere seg fra den tidligere sykkelkongen fra Texas. Siden rapporten fra USADA ble offentliggjort, og en omfattende bruk av prestasjonsfremmende medikamenter ble avslørt, har sponsorene flyktet fra Armstrong. Hans syv Tour de France-titler er også blitt strøket.

Tidligere denne måneden gjorde Armstrongs veldedighet en formell beslutning om å fjerne amerikanerens navn fra stiftelsen, som nå heter Livestrong Stiftelsen. Armstrong har også trukket seg fra ledende verv i organisasjonen.

Snakket om kreftkampen
Ved seremonien i 2006, da Armstrong ble tilkjent tittelen som æresdoktor, snakket texaneren om kampen mot testikkelkreft og hvordan han kjempet for å komme tilbake til Tour de France.

- Det er toppen av ironi at en fyr som bare nesten kom seg gjennom videregående skole, nå blir utnevnt til æresdoktor. Jeg håper noen sender bildene til rektoren ved Plano East Senior High School, slik at han faktisk får med seg at han må kalle meg Dr. Armstrong fra nå av, sa Armstrong til forsamlingen den gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere