Lance Armstrong i rute

Foto: SCANPIX/AFP Photo / Miguel RIOPA

Lance Armstrong gikk til topps i Tour of Georgia søndag. Han er i rute i jakten på sin sjette strake Tour de France-seier.

26.04.04 07:51

På den siste etappen søndag endte han på 66. plass, men med samme tid som vinneren, for det var et samlet felt som kom i mål på den vel 140 kilometer lange etappen. Canadieren Gordon Fraser vant.

- Dette var en viktig seier. Jeg setter pris på alle seirene mine, men nå fikk jeg også testet formen min både i bakker og på tempo. Laget fikk også en flott gjennomkjøring og jobber fint sammen. Jo, dette var en flott og vellykket uke, sa Armstrong etter det 1051 kilometer lange etapperittet på amerikanske veier.

Armstrong, som har vunnet Tour de France de siste fem årene, sa at seieren viser at han er i god rute til å vinne sin sjette strake seieren i Touren, som starter i Belgia i år, i begynnelsen av juli.

- Ja, nå ligger jeg kanskje litt foran skjemaet mitt. Det betyr at jeg kanskje må ta det litt roligere en periode framover, før jeg setter inn den siste oppkjøringen før Touren, sa amerikaneren.

Tyske Jens Voigt, lagkamerat med Thor Hushovd i Credit Agricole i fjor, endte på 2. plassen i Georgia. Han ble slått av Armstrong med 24 sekunder, og han var bedre enn Armstrong på den siste etappen, uten at det hadde noen betydning, for begge fikk samme tid som vinneren.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag