RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lance Armstrong selger for millioner

Foto: George Burns (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Huset ryker idet søksmålene truer for den falne sykkelkongen.

Dopingtatte Lance Armstrong har solgt sin eiendom i Austin (Texas), til olje- og gassmilliardæren Al Koehler.

Ifølge statesman.com tok Koehler nylig opp et lån på vel 20 millioner kroner for å finansiere deler av overtakelsen. Huset på 7850 kvadratmeter skal ha hatt en prisantydning på om lag 60 millioner kroner.

Armstrong har bodd i huset siden 2004 og i 2008 ble det omtalt i «Architectural Digest».

- Når jeg går inn i huset, slipper jeg et lettelsessukk: jeg er hjemme, fortalte Armstrong til arkitektmagasinet.

- Jeg tar av meg skoene, gå rundt barbeint, kjenner på følelsen tepper, gulv. Hjemmet er veldig privat, her kommer ingen til å rote med meg. Det er en veldig beroligende følelse.

Gjennom sin talsmann Mark Higgins bekrefter Armstrong salget, men fastholder at han skal bli boende i hjembyen.

Armstrong vant Tour de France sju år på rad mellom 1999 og 2005, men hadde alltid dopinganklager rettet mot seg. Han nektet i en årrekke, men ble i fjor felt av en dopingrapport på 1000 utarbeidet av Det amerikanske antidopingbyåret (USADA).

Tidligere i år innrømmet den tidligere sykkelkongen årelangt juks og bedrag hos talkshowdronningen Oprah Winfrey i et to timer langt intervju.

Trenger penger?
I kjølvannet av sin dopingtilståelse har en rekke aktører og tidligere sponsorer gått til søksmål mot texaneren.

I mars fremmet Acceptance Insurance et krav rundt 16 millioner kroner etter å ha betalt ut bonuspenger til den tidligere US Postal-rytteren da han vant Tour de France i 1999, 2000 og 2001.

Et annet forsikringsselskap, SCA, har også saksøkt Armstrong. Deres krav er på rundt 60 millioner kroner. Dette gjelder bonusutbetalinger for seirene i Tour de France frem til han la opp for første gang i 2005.

Den engelske avisen Sunday Times krever også Armstrong for millioner. Avisen måtte betale Armstrong 2,7 millioner kroner i erstatning etter at det rettet et mistenksomt søkelys mot amerikanerens prestasjoner i artikkel i 2004.

En tidligere lagkamerat av Armstrong, Floyd Landis, har også gått til søksmål mot 41-åringen. Han har saksøkt Armstrong på vegne av amerikanske myndigheter. Postvesenet i USA betalte ut om lag 40 millioner dollar i sponsorpenger til Armstrongs US Postal-lag.

Det amerikanske justisdepartementet har slått seg sammen med Landis i søksmålet mot Armstrong, og begge mener pengene gikk til å finansiere det omfattende dopingregimet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere