*Nettavisen* Sport.

Lance Armstrong «vurderer å innrømme doping»

Foto: Lucas Jackson (Reuters)

Texaneren vil fortsette idrettskarrieren.

05.01.13 12:55

Ifølge rapporter vurderer Lance Armstrong å innrømme sin påviste bruk av prestasjonsfremmende medikamenter.

Armstrong skal ha fortalt bekjente og antidoping-funksjonærer at han kanskje skal vedkjenne seg bruken av blodoverføringer og forbudte legemidler i løpet av sin sykkelkarriere. Dette melder New York Times fredag.

I et forsøk på å returnere til idrettskarrieren ønsker 41 åringen å blidgjøre amerikanske antidopingmyndigheter ved endelig å legge kortene på bordet.

Les også: Vil respektere Armstrong-tilståelse

WADAs World Anti-Doping Code sier at en utøver kan være kvalifisert for en redusert straff hvis han fullt vedgår detaljene for hvordan han dopet seg og hvordan han slapp unna med doping.

Under press
Velstående støttespillere av Livestrong, veldedighet han grunnla etter å ha overlevd testikkelkreft, har også prøvd å overtale Armstrong til å komme frem, for å spare organisasjonen fra ytterligere skade.

I mer enn et tiår har Armstrong heftig benektet for å ha dopet seg, selv etter at det amerikanske antidopingbyrået (USADA) i oktober la frem en knusende rapport om det omfattende jukset på amerikanerens US Postal-lag.

Rapporten på over 1000 sider slo fast at Armstrong hadde tatt i bruk det mest omfattende dopingprogrammet noensinne for å oppnå sine seirer på sykkelsetet.

Den vanærede syklisten er fratatt sine syv Tour de France-titler og er utestengt på livstid fra å konkurrere i alle olympiske idretter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.