RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Lance har aldri testet positivt, derfor er dette vanskelig»

DÅRLIG FØLELSE: Thor Hushovd sitte igjen med en dårlig følelse etter at nyheten om Steffen Kjærgaards dopingsynder ble gjort kjent.
DÅRLIG FØLELSE: Thor Hushovd sitte igjen med en dårlig følelse etter at nyheten om Steffen Kjærgaards dopingsynder ble gjort kjent. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd venter med å felle dommen over kompisen Lance Armstrong.

- Hadde det foreligget en positiv test, så hadde saken vært grei, sier Thor Hushovd til VG Nett.

34-åringen har pleid god kontakt med Lance Armstrong igjennom karrieren. Etter at den seks år eldre kameraten ble fradømt sine sju Tour de France-titler, er Grimstad-mannen fremdeles ikke helt overbevist.

- Lance har aldri testet positivt, derfor er dette vanskelig. Saken koker ned til at noen personer, av ulike grunner, har fortalt hva de har sett og hørt, påpeker han.

Delte meninger i sykkelmiljøet
Reaksjonene blant hans kolleger har også variert hva angår grad av styrke. Svenske Gustav Larsson tok bladet fra munnen og uttalte:

- Det er ganske selvsagt at Armstrong har vært dopet.

Men det er også mange, blant annet Eddy Merckx, Brian Holm og Bernhard Hinault som har sådd tvil om motivene bak og den årelange prosessen med å felle tidenes største sykkelkonge.

- Lance har ført seg korrekt gjennom hele karrieren. Hva mer kan han gjøre? Alle testene han har avlevert, mer enn 500 siden år 2000, har vært negative. Så enten betyr ikke testene noe som helst, eller så er han ren. Hele rettsprosessen mot ham er bygd på vitneutsagn. Det er dypt urettferdig, har Merckx uttalt.

Les også: - Urkomisk forsøk på å endre fortiden

- La det ligge. Det er urkomisk å forsøke å gjøre om på fortiden. Det er like komisk som at man gir Jan Ullrich to års karantene i mosjonsritt, sa Holm samme dag som Armstrong ga opp kampen for å renvaske seg mot USAs antidopingbyrå.

- Spesielt at han mister titlene
Hushovd har vært på jakt de siste dagene og gikk følgelig glipp av store deler av ballubaen.

Saken til antidopingmyndighetene skal i tillegg til angivelige positive dopingprøver, i stor grad være bygget på vitneutsagn fra blant annet George Hincapie, Levi Leipheimer, Jonathan Vaughters, Dave Zabriskie og Christian Vandevelde.

Nordmannen har selv kjørt på lag med de tre sistnevnte.

- Gjør det inntrykk når ti tidligere lagkamerater sier at de så Armstrong dope seg?

- Dette har pågått så lenge, at det du sier ikke er noe nytt. Det som er nytt, er at han mister Tour de France-seierene sine. Det er spesielt, sier han til VG Nett.

- Er det ubehagelig å være venner med en som svertes på denne måten?

- At en jeg kjenner kan ha gjort noe galt, kan jeg ikke si er ubehagelig. Men det er ille dersom det er slik enkelte hevder.

Tror du Armstrong jukset?
Antidopingsjef Travis Tygart avslørte mandag at Armstrong kunne reddet fem av Tour de France-titlene, dersom han hadde samarbeidet med hans stab.

Det ønsket ikke den tidligere US Postal-kapteinen.

Så fremt ikke det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anker avgjørelsen, vil Armstrong dermed miste alle resultatene fra 1. august 1998 og blir utstengt fra sykkelsporten på livstid.

Selv det ser ikke ut til å være bevis nok for Thor Hushovd.

- Tror du at Armstrong jukset?

- Det kan jeg ikke uttale meg om, svarer BMC-rytteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere