RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lance i gult igjen

Sist oppdatert:
Lance Armstrong overtok den gule ledertrøya etter spurtseier på den 15. etappen - men frykter fremdeles Ivan Basso.

Se Armstrongs målgang på web-TV

Armstrongs rival Ivan Basso ble nummer to på 15. etappe, og Jan Ullrich nummer tre. Med seieren overtok Lance Armtstrong den gule ledertrøya, og har historisk blikk i sikte. Amerikaneren kan bli den første som noensinne vinner Tour de France seks ganger.

Frykter Basso
Men Armstrong frykter Ivan Basso, og tar ikke sammenlagtseieren for gitt. Han leder 1.25 foran Basso i kampen om den gule ledertrøya.

- Ivan blir fremdeles veldig tøff å slå. Han kjører veldig godt, og jeg fort miste tid til ham, advarer Lance Armstrong etter seieren på 15. etappe.

Armstrong mener etappen ble hardere enn forventet.

- Den gikk i et svært høyt tempo, og ble hardere enn jeg fryktet. Men planen min var hele tiden å gå for seieren og satse på gult. Jeg kjente etappen godt, og hadde ikke panikk, oppsummerer Lance Armstrong.

Med i graven
Han var selvsagt strålende fornøyd med med å overta den gule ledertrøya - nok en gang.

- Men for å være ærlig, så var den første gule trøyen jeg vant mitt beste minne. Den vil være med meg i graven, innrømmer Lance Armstrong.

US Postal-rytteren var uslåelig i spurten på den 180,5 kilometer lange etappen fra Valreas til Villard-de-Lans sør i Alpene, og skrek av glede i det han passerte mållinjen foran Basso, Jan Ullrich og Andreas Klöden.

Franskmannen Thomas Voeckler, som hadde båret den gule ledertrøyen i ti dager, slet i bakkene og kom i mål 9.30 minutter bak Armstrong. Han falt dermed ned til 8. plass sammenlagt.

Sterkt av Hushovd
Thor Hushovd tok innpå Robert McEwen i kampen om den grønne poengtrøyen. På den andre innlagte sprinten kom Hushovd bak Stuart O’Grady, og tok dermed inn fire poeng på McEwen.

Credit Agricole-rytteren klatret opp på 2. plass sammenlagt, tolv poeng bak McEwen.

Etter å ha vært i brudd og sikret sprintpoengene tok Hushovd det med ro og kom langt bak Armstrong i mål.

Thor Hushovd endte til slutt på 70. plass, 20,45 minutter bak vinneren Armstrong. Kurt-Asle Arvesen ble nummer 81, 24,49 minutter bak "Big Lance".

ETAPPEREFERAT:

Startet med brudd
Dagens etappe begynte med et brudd på fjorten mann som fikk gå avgårde etter ca. 45 km. Blant dem var Thor Hushovd og Stuart O'Grady, som utnyttet at Robbie McEwen hadde falt av hovedfeltet på Côte de Puy-St-Martin etter 38 km.

Disse fikk raskt over tre minutters forsprang til feltet, som ble styrt av US Postal. Hushovd mistet kontakten med O'Grady og de bedre klatrerne, Virenque og Rasmussen, opp mot Col des Limouches, men viste sin styrke i utforkjøringen ned mot spurten i St-Jean-en-Royans etter 115 km. O'Grady lå for langt foran, og tok seks poeng i spurten der selv om Hushovd jaktet på ham i utforkjøringen.

Likevel, Hushovd tok fire poeng og tok inn på McEwen i kampen om den grønne trøyen. Han ligger nå bare 12 poeng bak McEwen og er på 2. plass, ett fattig poeng foran Zabel.

Ullrich viste seg frem
På Col des Limouches viste endelig Jan Ullrich seg fram på en positiv måte. Hans italienske hjelperytter Giuseppe Guerini satte et voldsomt tempo i feltet og sprengte gruppen der alle favorittene satt.

Blant dem som fikk det verst var femtemann i sammendraget, Francisco Mancebo, og han måtte slippe tidlig. Ullrich utnyttet dette og angrep like etterpå og fikk en luke på ett minutt til Armstrong og Basso. Han kjørte sterkt og innhentet den ene etter den andre av rytterne som falt av fra bruddet, men klarte seg ikke alene og ble innhentet før Col de Challimont.

Virenque og Rasmussen forsøkte å holde unna for Armstrongs felt, men CSC hadde Sastre og Voigt som tempo-hester for Basso. De maktet heller ikke å angripe i dag, men holdt følge med Armstrong, som må ha følt seg truet da CSC hadde tre mann i gruppen, og han bare hadde Azevedo igjen til å hjelpe seg.

Samlet på toppen
Det hele holdt seg samlet over toppen på Col de Challimont og nedover mot mål. Ingen klarte å angripe og de kom samlet opp siste stigning mot mål.

Der måtte Sastre, Azevedo og Voigt slippe tidlig og dermed var det Klöden som måtte trekke opp spurten for Ullrich. Likevel viste Armstrong seg nok en gang som den sterkeste og tok seieren.

Ullrich var likevel mye sterkere enn tidligere i Touren, og ligger nå på 5. plass i sammendraget og er 6.54 bak Armstrong. Basso kom på 2. plass i spurten og ligger nå på 2. plas i sammendraget, 1.25 bak Armstrong.

Armstrong er dermed akkurat der han vil være før morgendagens bakke-tempo til Alpe D'Huez. Spørsmålet er om Basso der kan overraske igjen og utfordre Armstrong i den duellen. Ullrich blir også sett som en av favorittene i morgen, og kan kjøre seg opp høyere i sammendraget.

T-Mobile har også Andreas Klöden på 3. plass, 3.22 bak Armstrong.

Beholdt ungdomstrøyen
Thomas Voeckler, som ledet før dagens etappe, kom i mål over 9.30 bak Armstrong, og måtte dermed gi fra seg sin gule trøye til amerikaneren. Han beholder likevel ledelsen i ungdomskonkurransen.

Richard Virenque var som vanlig offensiv i fjellene og trygget sin ledelse i klatrekonkurransen, og er oppe i 167 poeng.

Danske Mickael Rasmussen, som også var lenge i brudd i dag, er på 3. plass med 95 poeng.

TRYKK OPPDATER/RELOAD FOR SISTE NYTT
UTVIKLINGEN MINUTT FOR MINUTT:

17.08: Kurt Asle Arvesen har kommet seg til mål i en gruppe som var ca. tjue minutter bak Armstrong. Det er muligheter for at Hushovd også var med i denne gruppen.

16.54: Thomas Voeckler har kommet i mål, over 9.30 bak Armstrong. Han mister dermed den gule trøyen, men beholder den hvite.

Topp 10 på 15. etappe:
1. Lance Armstrong (USP) 180.5km på 4h40'30" (38.609km/t)
2. Ivan Basso (CSC) s.t.
3. Jan Ullrich (TMO) 0.03 bak
4. Andreas Kloden (TMO) 0.06 bak
5. Levi Leipheimer (RAB) 0.14 bak
6. Richard Virenque (QSD) 0.48 bak
7. Mickael Rasmussen (RAB) 0.49 bak
8. Jose Azevedo (USP) 0.53 bak
9. Jens Voigt (CSC) 1.04 bak
10. Carlos Sastre (CSC) 1.24 bak

16.45: Klöden ble nr. 4 og Leipheimer nr. 5. Store omveltninger i sammendraget blir det uansett ettersom Mancebo, Moreau og flere andre kom til mål over to minutter bak Armstrong. Armstrong overtar den gule trøyen og øker ledelsen sin til Basso til 1.25.

16.44: Armstrong sterkest i spurten og vinner igjen, like foran Basso og Ullrich.

16.43: Leipheimer må slippe, men ingen av de andre angriper. Det blir derfor en spurt om seieren.

16.42: Klöden kjører i tet, med bare 750 meter igjen. Lett stigning mot mål, med ca. 5 %. Ullrich sitter på hjulet til sin lagkamerat, med Basso og Armstrong i rygg.

16.41: 1 km igjen og det er nå fem mann igjen i teten; Klöden, Ullrich, Armstrong, Basso og Leipheimer.

16.40: CSCs Sastre er ferdig, sammen med Voigt og Basso har ingen hjelperyttere igjen. Azevedo har også fått kjenne slitet og det er nå en ren duell i teten.

16.39: To km igjen og rytterne har nå begynt på den siste bakken, 2,3 km med 5,7 % stigning.

16.38: Tre km igjen til mål og gruppen er fortsatt samlet. Armstrong vil overta den gule trøyen ettersom Voeckler er ca. 7.30 bak teten.

16.36: 4 km igjen til mål og de nærmer seg den siste bakken.

16.35: Fem km igjen til mål, og Voigt og Sastre sitter foran og drar for sin kaptein Basso, som sitter på hjul.

16.31: 7,5 km til mål og Sastre jobber i teten for Basso. Det gjenstår å se om de tør å angripe. Jens Voigt har også kjørt seg opp til teten og CSC er nå eneste lag med tre mann.

16.25: Tet-gruppen har holdt seg samlet til nå i utforkjøringen, med portugiseren Azevedo i tet. Favorittene voktet på hverandre. Sammenlagtlederen Thomas Voeckler er over sju minutter bak teten og vil i dag miste sin gule trøye. Arvesen og Hushovd sitter trolig enda lenger bak, men kommer seg nok i mål trygt innenfor tidsgrensen.

16.24: Resultatene fra Col de Challimont:
1. Virenque 10p
2. Azevedo 9p
3. Sastre 8p
4. Basso 7p
5. Armstrong 6p
6. Ullrich 5p

16.20: Åtte mann i teten nå; Armstrong, Azevedo, Basso, Sastre, Leipheimer, Virenque, Ullrich og Klöden. Virenque spurter og tar ti nye klatrepoeng på Col de Challimont.Nå venter det utforkjøring ned mot den siste bakken opp til mål. Etappeseieren står mellom disse, og det gjør nok også seieren i sammendraget. Spørsmålet er om CSC tør å angripe helhjertet.

16.15: Leipheimer er innhentet, med 19 km igjen til mål. Høyt tempo, som settes av Armstrongs hjelperytter Azevedo. De er snart over toppen på Col de Challimont, og så er det utforkjøring ned mot siste stigning mot mål.

16.13: Også Virenque må slippe Leipheimer og samtidig begynner Sastre å sette opp farten i Armstrongs gruppe. Kanskje skal også CSC angripe i dag.

16.11: Rasmussen må slippe sin lagkamerat Leipheimer og Virenque og faller ned til feltet. Leipheimer kjører i tet nå, men er bare 20 sekunder foran Armstrongs gruppe, der Landis nå er ferdig og dermed har Armstrong bare Azevedo igjen. Også Jens Voigt er ferdig og ligger lengre bak.

16.09: Tet-duoens forsprang blir stadig mindre og er nå bare 27 sekunder, med 21 km igjen til mål. Armstrongs gruppe har nå øyekontakt med Virenque og Rasmussen og da angriper Rasmussens lagkamerat Levi Leipheimer.

16.05: Armstrongs gruppe tar inn på tet-duoen og ligger bare 34 sekunder bak Virenque og Rasmussen. Armstrongs gruppe består nå av; Armstrong, Azevedo, Landis, Ullrich, Klöden, Basso, Sastre, Brochard, Leipheimer og Sabaliauskas.

16.03: Sammenlagtlederen Thomas Voeckler ligger over fem minutter bak Armstrongs gruppe og i dag vil den gule trøyen skifte eier. Sannsynligvis kan Lance Armstrong ikle seg den ved målgang, men Ivan Basso kan jo finne på et angrep. Basso ligger 1.27 bak Armstrong i sammendraget.

16.01: Flere av rytterne i Armstrongs gruppe må nå slippe taket, deriblant Aitor Gonzalez, men Basso, Ullrich, Sastre, Klöden og overraskelsen Sabaliauskas henger med. De har begynt klatringen mot 2. kat. Col de Challimont.

15.58: 25 km til mål og Virenque og Rasmussen ligger 40 sekunder foran Armstrongs gruppe.

15.55: Floyd Landis setter tempoet i Armstrongs gruppe nå, og det er noe lavere enn da de ville innhentet Ullrich. Armstrong har også med seg Azevedo som hjelperytter. T-Mobile har Klöden og Ullrich i denne gruppen og CSC har hele tre ryttere, Sastre, Voigt og Basso, som ligger på tredjeplass i sammendraget, bare 1.17 bak Armstrong.

15.53: Ullrichs gruppe klarer ikke å holde høy nok fart på flatene og blir innhentet av Armstrongs gruppe.

15.49: Armstrongs gruppe består av 11 ryttere; Armstrong, Azevedo, Landis, Klöden, A. Gonzalez, Basso, Sastre, Voigt, Vandevelde, Leipheimer og Sabaliauskas. De ligger nå bare 27 sekunder bak Ullrichs gruppe, som består av Ullrich, S. Gonzalez og Brochard. I teten er Virenque og Rasmussen og de er 49 sekunder foran Ullrich.

15.47: Over fire minutter bak Armstrongs gruppe er det en gruppe der blant andre sammenlagtlederen Thomas Voeckler sitter. I den gruppen sitter også Thor Hushovd, og Voecklers lag jobber hardt for å få Voeckler opp igjen til Armstrong, men det virker håpløst.

15.45: Ullrich kjører hardt og tar inn på teten, med Virenque og Rasmussen. Han ligger nå bare 1.04 bak dem, men taper til Armstrongs gruppe og er bare 41 sekunder foran amerikaneren.

15.41: Ullrich satser nå hardt i utforkjøringen for å innhente teten og holde unna for Armstrong. Han holder så høy fart at han nesten bommet i en sving, men klarte såvidt å holde seg på veien.

15.38: Resultaten fra Col de Carri (3.kat.)
1. Virenque (QSD) 4p
2. Rasmussen (RAB) 3p
3. Ullrich (TMO) 2p
4. S. Gonzalez (PHO) 1p

15.37: Ullrichs gruppe har passert toppen, og det har også Armstrongs gruppe, og de var 58 sekunder bak Ullrich.

15.35: Virenque og Rasmussen passerer toppen på Col de Carri og også her er Virenque først og kaprer fire poeng til.

15.34: Voigt setter tempoet i Armstrongs gruppe for sin kaptein Ivan Basso. Armstrong har to hjelperyttere igjen i gruppen, Landis og Azevedo. Med i gruppen er ca. fire ryttere til, deriblant Andreas Klöden.

15.31: Voigt gjør som beodret og setter nå tempoet i Armstrongs gruppe. Ullrich har innhentet og passer Vandevelde (LST) og ligger bare 1.40 bak Virenque og Rasmussen. Han ligger 1.09 foran Armstrongs gruppe.

15.29: Jens Voigt (CSC) har fått nye ordrer fra Bjarne Riis, hans sportsdirektør, og slipper seg nå ned til Armstrongs gruppe for å hjelpe sin kaptein, Ivan Basso.

15.22: Armstrongs gruppe passerer over toppen og er 2.40 bak teten og altså minuttet bak Ullrich. O'Grady klarte å henge seg med Armstrongs gruppe over toppen, men vil nok slippe snart. Thomas Voeckler er over tre minutter bak Armstrong nå.
Resultatene fra Col de l'Echarras (1. kat):
1. Virenque (QSD) 15 p
2. Rasmussen (RAB) 13p
3. Brochard (A2R) 11p - 0.40 bak
4. Voigt (CSC) 9p
5. Vandevelde (LSt) 8p - 1.00 bak
6. Ullrich (TMO) 7p - 1.40 bak
7. S. Gonzalez (OHO) 6p
8. Garcia-Acosta (IBB) 5p

15.21: Ullrich, med S. Gonzalez og Garcia-Acosta, på hjulet, passerer toppen på Col de l'Echarras og er bare 1.40 bak tet-duoen.

15.20: Virenque er først over Col de l'Echarras og sikrer seg 15 nye poeng. Rasmussen er andremann, i rygg på franskmannen, og tar 13 poeng. Br ochard og Voigt blir nr. tre og fire og er 40 sekunder bak Virenque.

15.18: Garcia-Acosta og S. Gonzalez har nå blitt innhentet av Jan Ullrich og de forsøker å henge på med "Der Kaizer".Tyskeren ligger nå 2.35 bak tet-duoen til Virenque og Rasmussen.

15.17: Virenque og Rasmussen nærmer seg toppen på Col de l'Echarras.

15.16: Ullrich passerer nå O'Grady og Aitor Gonzalez. Han ligger ca. 45 sekunder foran Armstrongs gruppe, der Floyd Landis setter farten. Denne gruppen består nå av sju mann, deriblant Armstrong, Azevedo, Basso og Totschig.

15.13: Hushovd har nå blitt passert av Armstrongs gruppe, som ligger 40 sekunder bak Ullrich. Armstrongs gruppe har også blitt liten, men Kl öden, Basso og Totschnig henger med i det voldsomme tempoet.

15.11: Hushovd har blitt innhentet av Ullrich, som ligger ca. 30 sekunder foran feltet. Rasmussen og Virenque har bare 56 km igjen til mål og de ligger ca. 2.45 foran Ullrich.

15.09: Mange ryttere har mistet kontakten med Armstrongs gruppe pga. det høye tempoet. Heras (LST) slapp tidlig, og det gjorde Voeckler (BLB) også. Femtemann i sammendraget, Illes Balears' Francisco Mancebo, har også mistet kontakten.

15.06: Ullrich holder avstanden til det US Postal - ledede feltet, men klarer så langt ikke å øke. Hushovd innhentes snart av både Ullrich og feltet, og vil legge seg bak i en gruppe som bare skal komme seg til mål innenfor tidsgrensen. O'Grady har måttet slippe Virenques gruppe, som nå bare består av Virenque og Rasmussen. Disse to nærmer seg nå toppen på Col de l'Echarras.

15.03: Jan Ullrich har angrepet i feltet, og nå kjører US Posta l farten bak. Det er ca. 62 km igjen til mål og Ullrich får en luke.

15.01: Disse rytterne er i tet-gruppen; Gonzalez (PHO), Voigt (CSC), O'Grady (COF), Virenque (QSD), Charteau (BLB), Brochard (A2R) og Rasussen (RAB). Disse ligger 5.27 foran feltet og ca. 1.30 foran Hushovd.

15.00: Feltet ligger 5.27 bak tet-gruppen til Virenque nå og bakerst i feltet sliter Thomas Voeckler med å holde følge med Ullrich og Guerinis tempo. Voeckler vil nok ikke beholde den gule ledertrøyen i dag.

14.58: Tempoet har økt i feltet nå og T-Mobiles Guiseppe Guerini setter tempoet. Jan Ullrich sitter i andre posisjon, i rygg på Guerini, og Klöden sitter like bak. T-Mobile vil kanskje prøve et angrep på Armstrong og US Postal nå.

14.56: O'Grady er også innhentet av Virenques gruppe nå og det er en gruppe på ti mann i tet. Hushovd har mistet kontakten med denne gruppen og sykler oppover mot Col de l'Echarras i sitt eget tempo.

14.53: Hushovd har nå blitt innhentet av Virenques gruppe, men vil nok ikke holde følge med dem lenge. O'Grady kjører sterkt, men differansen til Virenques gruppe minker også for ham. Feltet er ca. 4.50 bak Virenques gruppe.

14.47: O'Grady ligger fortsatt i tet, ca. 30 sekunder foran Hushovd. De har begynt klatringen opp mot Col de l'Echarrason, som er en 1. kat . stigning. Virenques gruppe på ni mann vil snart innhente både Hushovd og O'Grady. Hushovd vil ikke kunne holde unna inn til mål og vil etterhvert slippe seg ned i feltet og senere ned i en gruppe som bare skal komme seg innenfor tidsgrensen i dag.
Resultatene fra spurten i St-Jean-en-Royans:
1. O'Grady (COF) 6p/6''
2. Hushovd (C.A) 4p/4''
3. Brochard (A2R) 2p/2''

14.42: O'Grady passerer spurten i St-Jean-en-Royans og sikrer seg seks poeng. Hushovd kommer bare ca. 20 sekunder bak og tar fire poeng. Hushovd er dermed oppe i 213 poeng, og er på 2. plass, 1 poeng foran Zabel, men 12 poeng bak McEwen. O'Grady har 204 poeng og er på 4. plass.

14.38: Hushovd jakter fortsatt, men begynner å bli stiv. O'Grady ligger fortsatt ca. 30 sekunder foran Hushovd og resten av bruddet minuttet bak Hushovd. Det ser ut til at O'Grady vil ta seks poeng i spurten og at Hushovd tar fire. O'Grady lå 11 poeng bak Hushovd før dagens etappe, og Hushovd lå 16 poeng bak McEwen.

14.31: Hushovd fortsetter jakten på O'Grady, men ligger ca. 30 sekunder bak O'Grady. Det ser ut til at O'Grady vil skaffe seg seks poeng i spurten, men Hushovd skal kunne skaffe seg fire poeng, da han har parkert de andre i bruddet i utforkjøringen. Feltet ligger ca. 4.40 bak teten.

14.27: Hushovd har innhentet teten i utforkjøringen, men O'Grady har også kjørt sterkt og fått et forsprang til Virenque og de andre. Hushovd jakter nå O'Grady mot spurten i St-Jean-en-Royans.

14.23: Rytterne i teten er i utforkjøringen ned mot spurten i St-Jean-en-Royans. O'Grady er i gruppen på ni mann, som ligger ca. tre minutter foran feltet, og Hushovd jakter bak dem, men vi vet ikke nøyaktig hvor langt bak han ligger.

14.20: Resultatene fra 2. kat. Col des Limouches:
1. Virenque (QSD) 10p
2. Brochard (A2R) 9p
3. S.Gonzalzez (PHO) 8p
4. Rasmussen (RAB) 7p
5. Voigt (CSC) 6p
6. Charteau (BLB) 5p
Feltet var 3.05 bak teten over toppen.

14.18: Virenque tar ti nye poeng på col des Limouches, foran Brochard. De fem i teten begynner nå på uforkjøringen. Uoffisielle målinger sier at Hushovd bare er 30 sekunder bak teten over toppen.

14.15: Teten er 3.20 foran feltet, men Hushovd ligger også minuttet bak de beste klatrerne i bruddet, som er Virenque, S. Gonzalez, Rasmussen, Brochard og Voigt. O'Grady har klatret bra og er ikke langt bak teten.

14.12: Tet-kvintetten med Virenque, Rasmussen, Brochard, Voigt og S.Gonzalez nærmer seg nå toppen på Col des Limouches og det blir spennende å se hvor mye Hushovd har tapt til dem. Han kan kjøre inn mange sekunder i den ca. 14 km lange utforkjøringen som venter ned til spurten i St-Jean-en-Royans.

14.09: Rytterne tilbakela 41,9 km i løpet av den andre timen av etappen. Gjennomsnittsfarten til nå er 42,9 km/t.

14.07: Bruddet har strukket seg ut i klatringen mot Col des Limouches og rytterne finner nå sitt eget tempo i stigningen. Laurent Brocha rd (A2R) har kommet seg opp til Virenque, Rasmussen, S. Gonzalez og Voigt.

14.02: Voigt, Virenque, Rasmussen og Gutierrez har nå fått en luke til de andre i bruddet. Hushovd ser ut til å slite, men kan ta inn noe av det tapte i utforkjøringen.

13.53: Thor Hushovd henger fortsatt med i tet-gruppen, men de kjører et hardt tempo oppover mot Col des Limouches, noe som kan bli tøft for Hus hovd. Hans tidligere lagkamerat, og nå rival i poengkonkurransen, Stuart O'Grady, ser sterk ut. O'Grady er vanligvis sterkere enn Hushovd i fjellene.Teten ligger ca. 2.19 foran feltet, som ledes av US Postal.

13.49: Ledelsen har nå blitt noe mindre, 2.23, og rytterne har begynt klatringen mot Col de Limouches.

13.41: Hushovds gruppe holder et høyt tempo og ledelsen til det som nå er et samlet felt er 2.28. De er også inne i langingssonen og vil straks begynne klatringen mot 2. kat. Col des Limouches. Hushovd må håpe på å holde følge med de 13 andre opp der og komme først til spurten i St. Jean en Royans etter 115 km.

13.37: L'Eguipe, den store franske sportsavisen, skrev i dag på lederplass at de ønsker at Thor Hushovd vinner den grønne trøyen. Ønsket k om fram i lederen som var formulert som et brev til julenissen med ønsker for resten av Tour de France. De skriver at de ønsker dette fordi Hushovd er en rytter som er allsidig og kan få til mye på sykkelsetet i årene som kommer. Hushovd har uttalt at dette er svært smigrende og at han har lagt merke til at hans status i Frankrike har blitt mye høyere i løpet av årets Tour.

13.36: Det vi tidligere trodde var en punktering for Andreas Klöden, viser seg å ha vært en velt. Han er nå nede hos rittlegen og får pleie for et sår, som ser stygt ut, på venstre lår.

13.33: McEwens gruppe, med Arvesen, har kommet seg opp igjen til feltet nå når tempoet har blitt noe lavere. De 14 i teten, med Hushovd, ligger nå ca. 1.50 foran feltet og de nærmer seg langingssonen. De har syklet ca. 70 km og har ca. 110 km igjen til mål.

13.27: Domina Vacanzes Paolo Valoti har brutt Touren og det er nå 157 ryttere igjen i rittet. Hushovds gruppe ligger i teten og er 1.15 foran feltet. Hushovd ligger på 3. plass i poengkonkurransen, 16 poeng bak McEwen. O'Grady, som også er med i tet-gruppen, ligger på 4. plass og er ni poeng bak Hushovd. Det er seks poeng til vinneren i spurten som kommer etter 115 km, men før den skal de over 2. kat. Col des Limouches.

13.25: Tet-gruppen er nå 50 sekunder foran feltet og ser ut til å få lov til å gå avgårde. Disse 14 er: Fofonov, S. Gonzalez, Hushovd, A. Gonzalez, Voigt, Garcia-Acosta, O'Grady, Virenque, Dufaux, Vandevelde, Charteau, Brochard, Sunderland og Rasmussen.

13.23: Hushovds gruppe ligger nå ca. 40 sekunder foran Armstrongs felt, der alle favorittene sitter. McEwens gruppe på ca. 60 mann, som også inneholder Kurt Asle Arvesen, er ca. 1.30 bak Armstrongs gruppe.

13.20: 15 ryttere ser ut til å få etablert et brudd. Blant de 15 er Hushovd, O'Grady, Virenque og Rasmussen. De ligger nå ca. 30 sekunder foran feltet.

13.17: Hushovds gruppe har blitt større nå, og har fått følg e av Stuart O'Grady og Virenque, blant andre. De ligger bare noen sekunder foran feltet, der US Postal setter et jevnt, men hardt, tempo.

13.15: Hushovd ligger i en gruppe som ligger noen sekunder foran feltet, men de får så langt ikke gå avgårde. Det kjøres fortsatt uryddig, men Robbie McEwen ligger i en gruppe som ligger minuttet bak feltet og dersom Hushovd nå er våken kan han fort sanke poeng i spurten som kommer etter 115 km.

13.09: Feltet er delt i to, og det er ett minutt mellom gruppene. Hushovd sitter i den første gruppen, sammen med Armstrong og favorittene. McEwen er blant rytterne som sitter i det andre feltet. Thor Hushovd har nå øynet sjansen til å komme med i et brudd, og forsøker seg, men det går ikke i første omgang. De ni som lå i teten er kjørt inn.

13.04: Gruppen på ni mann ligger fortsatt i tet, men er bare ti sekunder foran det som nå blir et samlet felt. Disss ni i teten er: Merckx, Botero, Gutierrez, Karpets, Moncoutie, Goubert, Serrano, Robin og Gonzalez.

13.02: Feltet splittet seg opp på Côte de Puy St. Martin, men vil nok samle seg igjen i utforkjøringen. Armstrong og Voeckler lå i første gruppe, men blir nå kjørt inn igjen av de som ble hengende etter.

12.59: Resultatene fra 3. kat. Côte de Puy St. Martin:
1. Merckx (LOT) 4p
2. Botero (TMO) 3p
3. Gutierrez (PHO) 2p
4. Karpets (IBB) 1p
Merckx har skaffet seg åtte poen i dag og er oppe i 65 poeng totalt. Han ligger langt bak Virenque, som leder med 128 poeng.

12.56: Richard Virenque og Michael Rasmussen har angrepet feltet, men det er fortsatt svært uryddig. De ni som lå i brudd er i ferd med å kjøres inn. Rytterne nærmer seg nå toppen på 3. ka t. Côte de Pu y St. Martin.

12.50: Rytterne har passert spurten og de ni i bruddet tok den. Rabobank jobber fortsatt iherdig med å kjøre inn bruddet, men har ikke så langt klart å holde høy nok fart og ligger ca. 30 sekunder bak.
Resultaten fra spurten i Puy St. Martin:
1. Robin (FDJ) 6p/6''
2. Moncoutié (COF) 4p/4''
3. Serrano (LST) 2p/2''

12.47: Feltet har nå tre km igjen til dagens første spurt i Puy St. Martin. De ni i teten ligger fortsatt ca. 25 sekunder foran feltet, til tross for at farten er høy og Rabobank jobber for å kjøre dem inn.

12.43: Rabobank får lønn for sitt arbeid og bruddet fors pran g er nede i 25 sekunder.

12.40: Axel Merckx (LOT), Santiago Botero (TMO), Jose Enrique Gutierrez (PHO), Vladimir Karpets (IBB), David Moncoutie (COF), Stephane Goubert (A2R), Marcos Serrano (LST), Jean-Cyril Robin (FDJ) og Aitor Gonzalez (FAS) er rytterne som har fått et forsprang på 35 sekunder til feltet. Rabobank vil ikke la dette bruddet gå og de har nå satt nesten hele laget fram i feltet for å kjøre det inn.

12.36: Thor Hushovd har plassert seg langt oppe i feltet som ledes av US Postal. Han vil nok prøve å sanke noen poeng i den spurten som kommer i bunnen av neste bakke; Côte de Puy St. Martin. Dette ser vanskelig ut da en gruppe på ni ryttere har kommet seg løs fra feltet og fått et forsprang på 40 sekunder.

12.33: T-Mobiles Andreas Klöden punkterte nylig i utforkjøringen fraCôte d'Aleyrac. To av hans lagkamerater og hjelperyttere var raskt på plass og en av dem ga ham sitt bakhjul. Klöden er nå oppe igjen på sykkelen og på vei opp til feltet.

12.32: Rytterne har passert dagens første bakke; 3. kat. Côte d'Aleyrac. Lotto-Domos Axel Merckx var først over og kapret fire poeng.
Resultatene fra Côte d'Aleyrac:
1. Axel Merckx (LOT) 4p
2. Aitor Gonzalez (FAS) 3p
3. Marcos Serrano (LST) 2p
4. Jean-Cyril Robin (FDJ) 1p

12.29: Som vanlig i starten på etappene er det høyt tempo f ram til et brudd får komme seg avgårde. Flere ryttere prøver seg og det er voldsom strekk i feltet, men så langt er det ikke mer enn 10 sekunder fra teten og ned til feltet.

12.23: Rytterne har nå begynt stigningen mot 3. kat. Côte d'Aleyrac. Virenques gruppe, på fem mann, ligger fortsatt i tet, men diverse ryttere og feltet jager bak dem.

12.21: Feltet har satt opp tempoet og innhentet de åtte som jaget de fem i tet. Det ser heller ikke ut til at feltet lar Virenques gruppe gå avgårde.

12.18: Fem mann ligger fortsatt i teten, men jages av en gruppe på omtrent åtte mann som også ligger foran feltet.

12.16: Fem mann har fått en luke til feltet disse er; Virenque, Marti n, Garcia-Acosta, Da Cruz og Tombak. Det støtes likevel mye i feltet og flere ryttere kommer seg opp til teten, som ligger ca. 10 sekunder foran feltet.

12.12: Dagens første angrep kommer etter fem km. Richard Virenque (QSD) og en Cofidis-rytter angriper og følges av to ryttere til. T empoet øker i feltet, og det er er ikke sikkert disse får gå avgårde.

12.08: Dagens 15. etappe av den 91. Tour de France startet med kun 158 ryttere på startstreken. Danske Jakob Piil (CSC) og baskiske Iban Mayo (EUS) var de som ikke kom til start i dag. Piil sliter med en skade i kneet, mens Mayo fortsatt er plaget av skadene etter velten på 3. etappe, og har virket i dårlig form de siste dagene. Piil var rittets mest aggressive rytter til nå, mens Mayo før Touren var en av favorittene i fjell-etappene og sammendraget.

12.04: Rittdirektør Jean-Marie Leblanc har vinket i gang den offis ielle starten og etappen er i gang. Så langt ingen angrepsforsøk.

12.01: Rytterne sykler nå rolig i den nøytrale sonen i dagens startby Valréas. Den offisielle starten kommer om kun få minutter.

Dagens klatringer:
Km 15.0 - Côte d'Aleyrac : 3.4 km med 4.7 % stigning - 3e Cat
Km 38.0 - Côte de Puy-Saint-Martin : 3.9 km med 3.0 % stigning - 3e Cat
Km 91.5 - Col des Limouches : 10.7 km med 6.3 % stigning - 2e Cat
Km 127.0 - Col de l'Echarasson : 12.0 km med 7.4 % stigning - 1e Cat
Km 137.0 - Col de Carri : 6.2 km med 2.6 % stigning - 3e Cat
Km 164.0 - Col de Chalimont : 10.3 km med 5.8 % stigning - 2e Cat
Km 180.5 - VILLARD-DE-LANS - Côte 2000 : 2.3 km med 5.7 % stigning - 2e Cat

Dagens spurter:
Km 34.0 - Puy-St.-Martin
Km 115.0 - Je an-en-Royans

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere