Joda, han har hatt det før. US Postal, senere Team Discovery Channel, var i hovedsak bygget rundt Lance Armstrongs ambisjon om å hente hjem flere Tour de France-titler.

Men etter det spektakulære comebacket i Astana-laget i fjor, var ikke forventningene like høye for Armstrong.

- Jeg følte ikke noe press under fjorårets Tour de France. Det var ikke mitt lag, og jeg mottok ingen lønn. Den eneste grunnen til at jeg syklet der, var at jeg ville promotere Livestrong-stiftelsen, forteller Armstrong til Reuters.

8 av 9 fra Astana
Det forandret seg foran denne sesongen. 38-åringen er sjef og delereier i Team RadioShack. Til sitt nye lag fikk han med seg både Johan Bruyneel og Dirk Demol, samt 12 (!) ryttere fra Astana-laget.

Totalt inneholder mannskapet 26 ryttere fra 12 nasjoner.

Lance inntar selvsagt Tour de France som enerådende kaptein, og slipper maktkampen mot Alberto Contador på kjøpet. Fremdeles er selvsagt Contador mannen å slå, men Armstrong har faktisk klart å lure med seg åtte av de ni som utgjorde vinnerlaget i fjorårets ritt.

Det betinger.

- Denne sesongen er det annerledes. Dette er mitt lag, og vi satte det sammen. Vi organiserer det og vi bestemmer hvordan pengene brukes.

- Med slike rammer kommer presset, medgir Armstrong.

Slo Klöden og Schleck, men...
I sin søken på sommerformen kjører RadioShack-eieren både Tour of Luxembourg og Tour de Suisse i juni måned.

Les også: Lance på vei mot Tour-formen

På onsdagens prolog plasserte amerikaneren seg på en oppløftende femteplass.

- Det var selvsagt kort og kjapt (kun 2,6 kilometer), og neppe min spesialitet, men jeg følte meg bra, forteller ham.

Lance var ni sekund bak vinneren Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun), men fire sekunder raskere enn lagkamerat Andreas Klöden og åtte sekunder raskere enn hjemmefavoritten Fränk Schleck.

Om det hadde vært nok til å slå Contador, er en annen sak.

PS! Det har ikke akkurat sprudlet av Team RadioShack under debutsesongen. Foreløpig har laget notert seg for seks seirer: 5.-etappe i Belgia rundt (Ben Hermans), Brabantse Pijl (Sebastien Rosseler), Baskerland rundt sammenlagt og 6.-etappe (Chris Horner), 3.-etappe av Circuit de la Sahrte (Tiago Machado), 4.-etappe i Algarve rundt (Sebastien Rosseler).

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!