*Nettavisen* Sport.

Lance klikket på fansen

Foto: AP/Scanpix

Slik går det når man spør Lance Armstrong om hva som helst.

22.01.09 14:40

Hmm? Tenkte journalist Peter Cossins i Procycling Magazine. Hvordan får vi Lance Armstrong til å svare annerledes på spørsmålene han har fått helt siden han annonserte sitt comeback?

Slik var problemstillingen i forkant av møtet hans med Armstrong selv på et hotellrom i Tenerife. Svaret ble å la debattantene på forumet bikeradar.com stille spørsmålene.

En god idé på papiret, som ikke skulle vise seg å fungere så veldig godt i praksis.

Mottar ingen lønn
Kong Lance – 38 år i september – har trolig kun ett år igjen av sin aktive sykkelkarriere. Det skal han bruke godt og han gjør det for en god sak.

Comebacket har nemlig lite å gjøre med penger, og mindre å gjøre med sportslige ambisjoner. Det har alt å gjøre med promotering av stiftelsen hans «Livestrong». Prosjektet har som mål å bedre rettighetene til personer som er rammet av kreft.

- Jeg er nok en fyr som liker å ta sjanser, men jeg er ikke dum. Jeg er 37 år gammel og har holdt meg forholdsvis fit, men det er fremdeles lang tid av sykkelen. Jeg sykler uansett gratis. Noen andre kjører kanskje for å tjene gode penger eller få en bonus, men jeg har allerede de tingene. For å være ærlig: Hvis jeg våkner opp i morgen og ikke vil fortsette, så drar jeg bare hjem igjen, sier Armstrong til Procycling.

Samarbeid med Ferrari?
Hittil vil han imidlertid være med. Lance fullførte torsdag sin tredje etappe i Tour Down Under. Foreløpig ligger han på en beskjeden 39. plass (til ham å være) i sammendraget.

Men over til leserne. Flere av spørsmålene som tikket inn fra Bikeradars forum, hadde verdens største sykkelikon slett ikke sans for.

- Kommer du til å søke råd fra Michele Ferrari (den italienske legen som ble dømt i 2004 for brudd på dopingreglene, men som ble frikjent i ankesaken to år senere) under forberedelsene til store ritt? spurte Iain Forfar fra London.

- Nei, lød svaret fra Armstrong.

Ikke tid til vaktbikkjer
Deretter fikk legenden et spørsmål om hvorfor han ikke har en skriftlig avtale med antidopingekspert Don Catlin, dersom det eksisterer et samarbeid mellom de to.

- Det er ikke noe poeng for meg å sitte ned med Procycling hvis dette er leserne deres, fordi de ikke vil lese om meg og jeg vil ikke snakke med dem. Disse folkene kan like godt lese om noe annet. (...) Dette er forumspørsmål fra vaktbikkjene. Michele Ferrari, Don Catlin. Dette er dritten de fyrer ut på nattetid, svarer Lance.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ok, la oss bevege oss over på noe annet: Med alt sinnet og de ubegrunnede beskyldningene om doping vendt mot deg, hvordan klarer/klarte du å overse det og fokusere på Tour de France i stedet?

- Nok en gang er dette et spørsmål som er bygd på dopinganklager, svarer Lance og overser fullstendig at spørsmålet vitterlig taler til hans favør.

Lance: - Du har såret meg
Etter dette surner den gamle sykkelhelten fullstendig. Han innrømmer at spørsmålet om hvorfor han ikke lager sitt eget sykkellag i stedet for å gjøre comeback for å promotere Livestrong, var godt. Men ellers kan han fint klare seg helt uten bikeradar.coms lesere.

- Disse forumene speiler ikke samfunnet, eller samfunnets ønsker på en korrekt måte. Jeg bruker ikke mye tid på dem og jeg ville ikke brukt mange ressurser på dem. Dette er giftige, pessimistiske steder og det er ikke forenlig med måten jeg gjør ting på. Du kan spørre mine nærmeste venner. Dersom det er en negativ person rundt meg eller i samme rom som meg, så går jeg. Jeg har ikke tid til dette og gjør heller andre ting. Du reiste langt for å besøke meg her og jeg ønsker ikke å avvise deg (henvendt mot journalisten) - men hvis dette er dine lesere, ønsker jeg ikke å snakke med dem.

- Jeg har tid til den virkelige verden, men ikke for dette. But no hard feelings. Du har såret meg – jeg er ikke en robot – men jeg klandrer ikke deg for det, sier Lance før han avslutter intervjuet.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.