Gå til sidens hovedinnhold

Lance-kompis blir Kristoffs nye sjef

Det russiske laget bytter ut suksessjefen med Lance Armstrongs trofaste hjelper.

Til tross for at Katjusja har hatt en strålende sesong, hvor Joaquin Rodriguez har sikret dem pallplass i to av tre Grand Tours, i tillegg til å ha vunnet klassikere som Fleche Wallonne og Lombardiet rundt, blir det forandringer i laget.

Før årets sesong kom tyske Hans-Michael Holczer inn og overtok ansvaret for laget.

Etter kun en sesong i sjefsstolen blir han nå byttet ut med den tidligere russiske storsyklisten Vjatsjeslav Jekimov. Det meldte laget i en pressemelding mandag formiddag.

Holczer har vært i hardt vær den siste tiden da lagets store stjerne Joaquin Rodriguez ble nektet en ny og forbedret kontrakt. Den spanske stjernesyklisten truet med å forlate laget, men valgte til slutt motvillig å fortsette med sin eksisterende kontrakt.

Om denne disputten er grunnen til at Holczer nå må gå er uvisst, men det som er sikkert er at Alexander Kristoff (som har ett år igjen av kontrakten med det russiske storlaget) får en ny omdiskutert sjef.

For de som kritiserte laget for å ansette Holczer, som var sjef i Gerolsteiner da ryttere som Stefan Schumacher, Bernhard Kohl og Davide Rebbelin testet positivt på doping, vil nok ha noen innvendinger mot Jekimov også.

Til tross for sin store tempostyrke og evner i endagsritt, bygget russeren nemlig opp sitt rykte som topprytter gjennom å hjelpe Lance Armstrong frem til den ene Tour de France-triumfen etter den andre.

Les også:Her er Hamiltons avsløringer om Lance

Han er også en av rytterne som er navngitt som dopere i Tyler Hamiltons nye bok, «The Secret Race». Jekimov har også gått ut i offentligheten og forsvart Lance Armstrong.

PS: Ironisk nok fikk Vjatsjeslav Jekimov tempogullet fra Athen-OL i posten tidligere i år, etter at Hamilton, mannen som har beskyldt russeren for doping, valgte å gi den fra seg fordi han var dopet.

Kommentarer til denne saken