Gå til sidens hovedinnhold

Lance mener dopbråket ikke påvirker ham

Lance Armstrong vil helst snakke om sykling de kommende dagene.

Lance Armstrong kjørte en meget god prolog i Tour de France-åpningen lørdag, og ble nummer fire. Blant annet slo han sammenlagtfavoritt Alberto Contador med fem sekunder.

Det var imidlertid ikke prestasjonen på prologen i Rotterdam som var journalistenes hovedfokus etter løpet, ifølge Cyclingnews.

I stedet var det Wall Street Journals intervjuer med Armstrongs tidligere lagkamerat Floyd Landis som fikk oppmerksomhet. Den dopingdømte amerikaneren beskyldte nemlig Armstrong for både organisert dopingbruk og kokainmisbruk i intervjuet.

Konkurranse: Vinn VIP-pakke

- Ute av verden
38-åringen fra Texas var likevel klar på alt bråket ikke har påvirket han inn mot årets tour. Og svarte kontant nei på spørsmål om Landis-intervjuet hadde ført til at han mistet fokus.

- Det har gått ti år. Ti år, og fortsatt kommer det ikke noe nytt. Vi har allerede kommentert dette, og saken er ute av verden.

Tidligere på dagen lørdag hadde han følgende å si om Landis.

- Troverdigheten er som en kartong sur melk. Så fort du har tatt en slurk, behøver du ikke drikke mer for å skjønne at den er sur.

- Er der jeg skal være
Når det gjelder tourformen mener Armstrong at han denne sesongen er bedre forberedt enn i fjor. Det at han droppet Giro d'Italia tror 38-åringen er en viktig grunn til nettopp dette.

- Jeg er nok litt foran skjema, ja. I fjor kjørte jeg Giroen, og hadde en måneds pause. I år hadde jeg i det minst løp også i juni. Generelt er det å konkurrere i juni mye bedre for meg.

- De testene jeg har utført avslører at jeg er der jeg skal være. Nå kommer det bare an på hvor gode de andre er, sier mannen som vant touren syv ganger på rad mellom 1999-2005.

På lørdagens prolog var det tempoeksperten Fabian Cancellara som gikk til topps med tiden 10 minutter. Tyske Tony Martin ble nummer to, mens David Millar knep tredjeplassen.

Edvald Boasson Hagen imponerte også og ble nummer ni i sitt første Tour de France-løp noensinne.

Les også: Boasson debuterte med stil

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055-0

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken