*Nettavisen* Sport.

Lance sviktet av bestevennen?

Også George Hincapie skal ha lagt alle kortene på bordet i avhør.

21.05.11 10:45

Det er én sykkelrytter som var med på alle Tour de France-triumfene til Lance Armstrong, og det er George Hincapie.

Den nåværende BMC-rytteren har stått ved Armstrongs side i tykt og tynt, men nå kan det gode forholdet være over. Spesielt dersom rapportene til nyhetsbyrået AP stemmer.

Hincapie skal angivelig har lagt alle kortene på bordet i avhør med Jeff Novitzky, og fortalt at han har sett Armstrong bruke doping.

Opplysningen kommer i kjølvannet av den mye omtalte epsiden av «60 minutes», som sendes søndag amerikansk tid.

Les også: Lojal Lance-hjelper tier fremdeles

Aldri snakket med «60 minutes»
Veteranen har så langt ikke kommentert påstandene, foruten på Twitter, hvor han skriver følgende:

- Jeg kan bekrefte for dere at jeg aldri har snakket med «60 minutes». Jeg har ingen anelse om hvor de har fått informasjonen fra.

Cyclingnews.com skriver at CBS News har rapportert at Hincapie og Armstrong forsynte hverandre med utholdenhetsforbedrende EPO, og har diskutert å bruke andre forbudte stoffer, slik som testosteron, for å forberede seg til ritt.

Armstrong-leieren vil ikke kommentere påstandene.

- Vi har ingen mulighet til å vite hva som har blitt sagt til storjuryen eller til etterforskerne. Derfor kan vi ikke kommentere disse anonyme påstandene, sier Mark Fabiani ifølge cyclingnews.com.

Les også: Jeg så Lance dope seg

Ikke den første
Dersom opplysningene om Hincapie stemmer, stiller han seg inn i en lang rekke av tidligere lagkamerater som har innrømmet dopingbruk, eller innrømmet å ha sett Lance dope seg. Fra før har Frankie Andreau, Tyler Hamilton og Floyd Landis lagt kortene på bordet.

I tillegg har Jonathan Vaughters antydet overfor VG Nett å ha dopet seg. I tillegg til at en chat mellom han og Andreau tyder på at de to, og Lance, drev med snusk.

Se hele chatten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag