Onsdag ettermiddag kom rapporten en hel sykkelverden har ventet på, da USADA publiserte bevisene de har mot Lance Armstrong.

Rapporten beskriver et velorganisert dopingsystem alle de sju årene amerikaneren kunne stå øverst på pallen på Tour de France.

Les også:Bestevennen til Lance bekrefter doping

En av hovedmennene bak det velorganiserte dopingsystemet i det amerikanske US Postal-laget var den italienske doktoren Michele Ferrari. Han skal ha vært Armstrongs høyre hånd når det kom til doping og trening, og hadde tett oppfølging av amerikaneren.

Les også:Slik dopinglurte de Lance

Problemet var bare at den utskjelte dopinglegen i 2004 ble påført en livstidsutestengelse fra idretten fra den italienske olympiske komite.

- Dere er gale
Armstrong bedyret at han dermed sluttet å utnytte Ferraris tjenester, både i 2005 og i hans comebacksesonger 2009 og 2010. USADAs rapport viser at det på ingen måter stemmer. De har fått tak i flere eposter fra Lance Armstrong til Michele Ferrari og motsatt vei, som gikk gjennom en mellommann, Michele Ferraris egen sønn Stefano.

Under Giro d’Italia i 2009 skal følgende samtale ha foregått mellom Stefano og Lance Armstrong:

LA: - Spørsmål: Hvordan synes «Schumi» (et kallenavn Michele Ferrari hadde fått fra den verdenskjente formel 1-kjøreren Michael Schumacher, som gjorde stor suksess i sin Ferrari-bil, red. anm.) at juni bør se ut?

Stefano: - I juni vil du gjennomføre omtrent seks dager med restitusjonstrening rett etter giroen.

LA: - Bare seks dager? Dere er gale...

Stefano: - Schumi sier at det ikke må bli mer enn ni dager. Da har du ikke mye tid til å trene til touren.

1. september samme år tar Stefano kontakt med Armstrong for å få fart på den avtalte betalingen på 25.000 euro. Armstrong blir bedt om å betale inn beløpet til en bankkonto i Monte Carlo, men svaret han får fra den tidligere sykkellegenden var noe unormalt.

- Kan jeg betale deg i kontanter når jeg møter deg?

Som kjent ble Armstrong nummer tre sammenlagt i Tour de France det året. De blir også enige om å fortsette samarbeidet i 2010-sesongen.

«Under èn millondels sannsynlig han var ren»
Men det er ikke bare mailutvekslinger som knytter Armstrong til dopinglege Michele Ferrari, som USADA har som bevis på at amerikaneren også jukset i siste del av karrieren.

USADA samlet sammen ni blodprøver fra Armstrong mellom 13, februar 2009 og 30. april 2012. I tillegg har WADAs blodpasssystem ytterligere 29 blodtester fra amerikaneren tatt mellom 16. oktober 2008 og 18. januar 2011.

Les også:«Burde ikke syklet Tour de France»

Resultatene av disse blodprøvene har USADA sendt til den australske forskeren Christopher J. Gore for analyse. Gore så raskt noe mistenkelig med de fem prøvene Armstrong avla under 2009-utagaven av Tour de France og de to fra året etter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De inneholdt nemlig en unormal liten andel retikulocytter. Retikulocytter er tidligutviklede røde blodceller som produseres naturlig i kroppen og ifølge USADA blir disse undertrykt om det tilsettes røde blodceller, gjennom bloddoping for eksempel.

Etter å ha sammenliknet resultatet med de øvrige blodprøvene Armstrong hadde avlagt, på andre tidspunkter enn under Tour de France, konkluderte Gore med at sannsynligheten for at dette hadde inntruffet naturlig var mindre enn èn milliondel.

Konkluderer med bloddoping
Eksperten så også på verdiene for blodplasma tatt i prøver fra Armstrong både under Giro d’Italia og Tour de France i 2009. Under et hardt etapperitt som de to ovenfornevnte er det forventet at verdiene skal øke.

Dette skjedde med Armstrong under Giro d’Italia og i løpet av de første sju dagene i Tour de France. Men de tre dagene etter begynte verdiene å synke. Ifølge USADAs rapport kan ikke dette skje naturlig, men er en effekt av bloddoping.

Beskyldninger om blodmanipulering kom også fra forskeren Michael Ashenden tidligere denne uka. Les mer om det her!

USADA prøvde også å få tak i blodprøver UCI har tatt for å få bekreftet at disse viser samme tegn som de antiodopingmyndighetene selv hadde tilgang til, men UCI har ikke ønsket å gi dem fra seg uten Armstrongs samtykke. Det har aldri kommet.

Likevel fastslår USADA i sin rapport at bevisene de har utgjør et overbevisende argument om at Lance Armstrong brukte bloddoping i comebacket.