BISLETT (Nettavisen): Tilhører du de spenstige som har klart å snike seg over halvannen meter i høyde på et eller annet tidspunkt? Det gjør Stine Kufaas også.

Trønderjenta hoppet sist helg 1,53 meter. Stillestående.

Med tilløp har hun svingt seg over 1,87 meter, høyt nok til at hun er én av seks norske deltakere i innendørs-EM i Torino denne helgen.

Les også:
De er Norges raskeste kvinner
- Får gåsehud

- Over 1,90 på en god dag
- Jeg er først og fremst med i innendørs-EM for å få erfaring på seniornivå, men jeg har også et håp om å komme meg over 1,90 meter. Klaffer teknikken, er jeg god nok for det, sier Kufaas.

Hun har lenge markert seg som et spenstfenomen av de sjeldne. Resultatet i stille høyde er norsk rekord og etter sigende har ingen andre kvinner i verden hoppet høyere i den noe uortodokse øvelsen heller. I tillegg var Kufaas bare to millimeter/millimetere fra norsk rekord i stille lengde også.

I høyde har hun imidlertid fortsatt et stykke opp i en øvelse der Norge har gode tradisjoner på både herre- og damesiden. Hanne Haugland innehar den norske rekorden med 2,01 meter.

- Endelig høydehopper
Etter at Kufaas flyttet til Oslo for å begynne på Politihøgskolen i høst, har ingen ringere enn nettopp Haugland tatt over som trener for henne. Resultatene har ikke latt vente på seg.

- Nå har jeg endelig blitt høydehopper, sier Kufaas til Nettavisen.

Før hun flyttet til Oslo trente Kufaas mye mer allsidig, og hevdet seg også i sprintøvelsene. Nå er fokuset kun på høyde.

- Jeg har nok fått mye utbytte av alle årene med allsidig trening, men til slutt følte jeg det litt som om jeg gikk på autopilot. Derfor var helt klart tiden inne for å virkelig spesialisere seg. Det er veldig positivt å ha et så stort fokus på høyde, og trene i et miljø med mange gode hoppere. I tillegg er Hanne en veldig dyktig trener og motivator, og jeg får hele tiden noe nytt å bryne meg på på trening.

- Har du ambisjoner om å tukte trenerens rekord på sikt?

- Det er tøffe centimetere opp til 2,01, men jeg føler at jeg har kapasitet til å kunne hoppe mye høyere enn jeg gjør nå, og man må jo ha troen på at man kan bli best. Men hvem vet, kanskje hun slutter å trene meg dersom jeg begynner å snuse på rekorden?, flirer Kufaas.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).