*Nettavisen* Sport.

Landskampene teller ikke

Foto: Roy Kvatningen

GJØVIK (TV 2 Nettavisen): Helgens landskamper i ishockey teller ikke. Bare OL- og VM-kamper er offisielle kamper. - Helt idiotisk, mener spillerne.

06.02.04 14:02

Landslaget som er samlet på Gjøvik denne helgen, er preget av flere unge og lovende spillere som med tid og stunder ønsker seg til utlandet for å tjene penger på idretten sin. Og én av tingene utenlandske klubber på spillerjakt sjekker, er selvfølgelig antall kamper, mål, assists og landskamper spillerne har på sine cv'er.

Alle monner drar
Derfor er dagens ordning - hvor bare VM- og OL-kamper teller som offisielle landskamper - ødeleggende for spillerne.

- Alle positive ting hjelper på inntrykket. Du kan jo ha en hel karriere med landskamper i desember til januar uten å få noe å vise til, sier Lars-Peder Nagel til TV 2 Nettavisen.

Han får uforbeholden støtte av ringreven Tommy Jakobsen.

- Det er noe vi spillere har ment er dustete i alle år. Det er litt urettferdig i forhold til spillere i utlandet, sier landslagsveteranen til TV 2 Nettavisen og gir oss følgende eksempel:

- Det er nesten litt pinlig å diskutere med landskamper med en 22 år gammel lagkamerat som har vært på landslaget i tre år og likevel har flere kamper enn deg...

Null kamper etter to år
Også Frisk Askers talentfulle keeper Halvor Hårstad-Evjen ønsker en endring.

- Det er litt misvisende. Jeg har jo vært på landslaget i to år nå, men står uten landskamper, sier Håvard Hårstad-Evjen. I alle andre land og i alle andre idretter, ville han stått bokført med fire landskamper.

Det er klart det utgjør en forskjell om man står med fire eller null landskamper.

- Det er noe norsk. Det er ikke slik i Sverige. Jeg lurer på hvor mange kamper jeg egentlig har, sier Ole Eskild Dahlstrøm til TV 2 Nettavisen og smiler lurt.

Storhamarveteranen har spilt på landslaget i rundt 15 år. Han forstår at spillerne er opptatt av dette temaet.

- Landslaget er jo et utstillingsvindu. Og det skulle vel ikke være noe problem å lage en slik oversikt, mener 33-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

Mangler gammel statistikk
TV 2 Nettavisen spurte forbundets sportssjef Jon Haukeland om årsaken til at det er slik.

- Hvorfor det er slik, vet jeg ikke. Det har vært den tradisjonelle måten å gjøre det på. Og det finnes ikke statistikk på dette før i de senere år, sier Haukeland til TV 2 Nettavisen.

Haukeland tror litt av forklaringen ligger i at man tidligere ikke hadde en slik oversikt, og at man har vært nødt til å vente til man hadde en ordentlig oversikt på alle aktive spillere med landskamper.

- Hvis du ikke kan innføre det for alle de aktive spillerne, blir det urettferdig. Men det er ikke sikkert det vil ta så lang tid før vi innfører det. Det må imidlertid gjøres mellom sesongene, understreker Haukeland.

Kanskje får spillerne viljen sin i sommer?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag