Gå til sidens hovedinnhold

Landslag kan bytte navn

U23-landslaget blir trolig rekruttlandslag.

Etter mye kritikk fra flere hold, opprettet Norges Skiforbund et U23-landslag i langrenn for å hjelpe unge løpere med å ta steget fra junior- til seniornivå.

Likevel har kritikken fortsatt – fordi mange har ment at et lag for de nest beste ikke bør ha 23-årsgrense.

Nå går det mot en ny justering.

- Vi vurderer å bytte navn på laget, fra U23- til rekruttlandslaget. Det gjør vi eventuelt for at ingen skal misforstå hva dette er, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

Samme formål
Han understreker at formålet med laget, og uttakskriteriene, vil være de samme.

- Aldersgrensen har aldri vært absolutt. Hele poenget er at dette er et lag vi har opprettet for å gjøre det lettere for unge løpere å ta steget opp på seniornivå. Laget har junior- og U23-VM som mål.

- Og så håper vi at flest mulig av dem som er på laget skal ha tatt steget opp på elitenivå når de runder 23, sier Skinstad.

Løperne på U23-laget, som altså også inneholder de beste juniorene, har hatt til dels meget gode resultater denne vinteren.

Gjennombrudd for Krogh og Golberg
Aller best har det gått for Finn Hågen Krogh, som kom litt i skyggen av jevnaldringene Pål Golberg og Tomas Northug i fjorårets junior-VM.

Krogh vant skandinavisk cup sammenlagt, og skaffet seg dermed friplass i verdenscupavslutningen i Falun – og i verdenscupen fram til jul neste sesong.

Friplassen i Falun utnyttet han på en best mulig måte. Han ble sensasjonelt nummer to sammenlagt i verdenscupfinalen, kun slått av Petter Northug.

Også Heidi Weng vant skandinavisk cup sammenlagt, og sikret seg friplass i verdenscupen resten av kalenderåret. Weng tok også gull i junior-VM – der Norge nærmest gjorde rent bord.

Pål Golberg har fått sitt internasjonale gjennombrudd på seniornivå. Han ble nummer tre i verdenscupsprinten i Lahti for snart to uker siden.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken