*Nettavisen* Sport.

Landslaget bedt om å trene rolig

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Forbereder seg til treningskamper i Sør-Afrika

- Møter blir viktige, for det blir liten anledning til trening med høy intensitet, sier landslagssjefen til NTB. Lørdagens trening på anlegget til Ajax Cape Town var en timelang økt med lav intensitet og helt uten spillsekvenser.

- Vi har hatt et langt møte med fysiolog og det medisinske støtteapparatet, som endte med at vi fikk anbefaling om hva vi bør og ikke bør gjøre på trening. Vi følger anbefalingene og trener bare en times tid, uten høy intensitet og helt uten formasjonstrening i dag.

14 timers flyreise fredag skulle ut av beina, og i sommervarmen på Afrikas sørspiss var det pulsmålerne som fikk bestemme da årets første landslagstropp hadde vårslipp på grønt gress.

«Ikke for stort tempo!» og «For høyt! Ro ned!» var kommandoene fra Ola By Rise da spillerne så vidt fikk prøve seg med ball. Det er ikke instrukser som vanligvis er i den norske landslagsledelsens munn.

Nødvendig

Tirsdag er det landskamp mot Sør-Afrika, som er i siste oppkjøringsfase til afrikamesterskapet på hjemmebane. Fire dager senere venter afrikamester Zambia.

- Vi er helt nødt til å trene noe på organisering for bakre firer og midtbanefemmeren, for det er mange som ikke har vært med før. Vi får gjort noe søndag, men da trener vi tidlig, og vi må styre intensiteten da også. Det må vi også gjøre dagen før kamp, sier Drillo.

- Vi har hatt et spillermøte hvor vi viste teorien bak måten vi spiller, med bilder og streker. Spillerne forstår hvordan vi vil ha det, men vi får ikke trent så mye på det.

Det er annet år på rad at han tar med seg en tropp med spillere fra nordiske klubber sørover i januar. I fjor fikk han flott utbytte av turen til Thailand, gjennom mange spillere som bet seg fast i landslaget og leverte viktige bidrag da et forynget landslag tok viktige VM-kvalifiseringspoeng sist høst.

Nye sjanser

- Opplegget vårt er ikke det aller gunstigste. Vi reiser på en tid da vi ikke er i matchform, og vi møter lag som til de grader er det. Vi skal være klar over at vi møter bedre lag enn vi gjorde i fjor, men resultatene er ikke det viktigste, sier Drillo.

Han håper å få samme utbytte som i fjor, ved at flere av spillerne står fram og viser at de er å regne med også når landslaget senere i år skal kjempe om VM-poeng.

- Noen er U-spillere, noen er helt nye, og så er det er par som var med til Thailand uten helt å slå til, som får en ny sjanse nå, sier Drillo, som er spent på å se hvem som griper sjansen.

Ingen gjorde det da han ved endt økt lørdag stilte spillerne et geografispørsmål.

«Vi er ikke helt ferdige ennå! Hvem kan si meg hvor mange land det er i Afrika», ville landslagssjefen vite.

- Det var forferdelig. Det nærmeste svaret var 29, og det er knapt halvparten, fortalte Drillo om spillernes respons. Han slo fast at kontinentet med flest nasjoner har 54 land, mot Europa 45.

Kanskje blir det mer enn formasjoner foran tavla fram mot tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.