Gå til sidens hovedinnhold

- Landslaget neste

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Espen Søgård har utviklet seg til å bli en av Tippeligaens aller beste spillere. Men midtbanemotoren har satt seg høyere mål enn det.

LILLESTRØM – LYN 1-1: Lyn slet voldsom i sluttminuttene mot et hissig og seierskåt Lillestrøm-lag, men klarte til slutt å berge det ene poenget. – Utrolig bittert, mente evighetsmaskinen Espen Søgård, som etter en halvtimes spill så ut til å ha styrt inn sitt tredje mål for sesongen, bare for å bli nektet av Ali Al-Habsis akrobatiske tigersprang, hvor han med ytterste hansketråd dyttet ballen opp i tverrliggeren.

Kamputvikling og spillerbørs

I stedet var det Lyn som kunne gi bortelaget ledelsen fem minutter senere, da Øyvind Leonhardsen slo en perfekt crosser fra venstresiden. Jo Tessem takket og bukket – og burde vel i sannhetens navn også applaudert litt også – før han på hel volley dunket inn 1-0.

Akkurat da var det ingen fra Oslo Vest som savnet Fotball-EM, men i regn og elleve varmegrader var det i sannhetens navn også den eneste gangen de tilreisende Lyn-supporterne ville foretrukket Åråsen fremfor Portugal. Lyn var tamme og svake fremover, mislyktes i nesten alle offensive pasninger, og fansen måtte vente i over en time til før de fikk en ny Lyn-sjanse å glede seg over.

For Lillestrøm var utviklingen helt motsatt: En pause, en selvransakelse og 45 minutters strålende spill – ledet av Krigeren Espen Søgård (24).

Stort løft
- Vi gikk veldig i oss selv i pausen, innrømmet Lillestrøm-spillerne etter kampen. – Vi måtte tettere opp i Lyn-spillerne og komme lenger opp på banen, og det klarte vi, sier kaptein Frode Kippe.

Og Lillestrøms midlertidige kaptein gir mye av æren til nevnte Søgårds og hans krigeregenskaper.

- Espen var veldig god i dag, vant ballen ofte, og har i det hele tatt hatt en meget god sesong.

Den tidligere Liverpool-spilleren har også notert seg det samme som de fleste andre som har fulgt Kanarifuglene de to siste sesongene:

- Espen har løftet seg veldig mye fra i fjor.

Mens 24-åringen i fjor kunne spille glimrende den ene kampen, for så å være elendig i den neste, så har han levert kamp etter kamp på høyt nivå i år. Mot Lyn var han nok en gang banens beste og premieres med syv poeng på TV 2 Nettavisens spillebørs, og er dermed i den lille, eksklusive gruppen som har over fem i snitt så langt denne sesongen.

Og hva som er neste mål, levner midtbanespilleren ingen tvil om.

- Landslaget!

- Er det realistisk?

- Det er i alle fall helt klart det neste målet i karrieren min, sier Lillestrøms evighetsmaskin til TV 2 Nettavisen, som var meget fornøyd med sin egen innsats mot Lyn.

Det var tydeligvis publikum også, for da fjerdedommeren viste skiltet som sa at Søgård skulle ut for Kasey Wehrman da et kvarter gjensto, brøt det ut en spontan pipekonsert fra Kanarifansen. I stedet var det Robert Koren som måtte forlate banen!

Ikke god nok - ennå
Men om Søgård er elsket av fansen, er LSK-trener Arne Erlandsen soleklar på at han ikke er god nok for landslaget ennå.

- Espen (Søgård) er foreløpig for dårlig med ballen til å spille på landslaget, sier den avtroppende Lillestrøm-sjefen. Kollega Hallvar Thorsen er mer moderat.

- Espen har spilt en del u-landskamper tidligere hvor han har vært veldig bra, og der viste han virkelig at han har et internasjonalt snitt. Han er meget sterk som defensivt midtbanespiller, og har en utrolig løpskapasitet.

Thoresen, som også trener det norske U-21 landslaget, mener likevel at pasningsspillet må bedres før det er aktuelt med en plass på landslaget. Likevel gir han sin midtbanejuvel håp:

- Espen har fantastiske holdninger, og har jobbet mye med sine svakheter. Han er mye mer stabil enn det han var i fjor, og tidvis ser man også at pasningsspillet sitter som det skal. Spiller han for et lag med flyt, så er det mye større sjanse for at han også vil få en mulighet å spille med flagget på brystet, understreker Thoresen ovenfor TV 2 Nettavisen.

Nok et nytt fjes
Og selv om Lillestrøm nå etter hvert er i ferd med å få den flyten Thoresen etterlyser – to glimrende kamper mot Stabæk og Bodø/Glimt ble etterfulgt av i alle fall en glimrende omgang mot Lyn – så fortsetter Lillestrøm å forsterke laget. I morgen, mandag, skriver malteseren Michael Mifsud (23) under for Lillestrøm. Den kortvokste spissen – 164 centimeter lav – har bare den medisinske testen igjen før han er klar.

- Jeg gleder meg veldig, sier Mifsud til TV 2 Nettavisen. – Det virker som et meget hyggelig miljø her, og jeg håper å bli her i et par år før jeg går videre til større oppgaver.

Mifsud har nylig avsluttet et mindre vellykket opphold i Kaiserslautern hvor det bare ble to mål på 22 kamper, de fleste som innbytter. At det ikke ble mer spill, mener han skyldes at han ble holdt utenfor av de to landslagsspillerne Lokvenc og Klose. For det maltesiske landslaget har han mer imponerende ni mål på ”cirka 25 kamper”, og han ble allerede for tre år siden kåret til Årets Sportmann på den lille øya.

Mifsud er hurtig og teknisk, og sier selv at han trives godt både på høyre og venstre flanke – ”men best som midtspiss!”.

- En spennende spiller, sier Erlandsen, selv om han ikke kan garantere ham noen fast plass på laget.

Nå skriver han under for oss i morgen, så får han to uker å vise seg frem på (Mifsud er spilleberettiget fra og med 1. juli, red. anm). Hva som skjer så vil bare tiden vise, sier Erlandsen.

Sikkert er det i alle fall at ”hovedkonkurrent”, Johan Petter Winsnes, som storspilte i forrige hjemmekamp mot Stabæk, hadde sin årsverste mot Lyn, hvor han stadig gikk i offside og slet med unøyaktige avleveringer.

Akkurat da var en ny offensiv høyreflankespiller det Lillestrøm-supporterne ønsket mest i hele verden. Deres bønner er nå hørt, så vil tiden vise seg om Åge Hareide også hører Espen Søgårds!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot