*Nettavisen* Sport.

Landslaget «på ramma»

Foto: Anders Skjerdingstad

Sesongåpningen kan gå rett i dass.

04.11.08 15:53

Et eller vellykket høydeopphold i Val Senales fikk en dårlig utgang for en rekke norske landslagsløpere i langrenn. Flere ble slått ut av et hissig magevirus, melder Skiforbundet på sin hjemmeside .

Konsekvensen kan bli at mange må stå over den nasjonale åpningen på Beitostølen neste uke

- I utgangspunktet håper vi flest mulig er klar til Beito, men det er viktigere for oss at de er 100 prosent klare for verdenscuprennene i Gällivare og Kuusamo. Flere av løperne er så vidt i gang med å trene igjen. I samarbeid med lege har vi kommet frem til at det er viktig for løperne at de er restriktive og forsiktige i starten etter slike perioder. Løperne har hatt magesmerter med delvis diaré. Vi vet ikke årsaken, men det var godt dette ikke kom midt i VM, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Odd-Bjørn Hjelmeset og Simen Østensen var hjemme i Norge da mageviruset «angrep landslagsleieren». Bortsett fra Tore Ruud Hofstad ble alle på allroundlaget rammet i større eller mindre grad.

- Det er veldig vanskelig å finne forklaring på slike ting, og vi har tatt de forhåndsreglene vi kunne tatt. Vi må leve, og kan ikke være for forsiktige heller, sier Djupvik.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.