*Nettavisen* Sport.

Landslaget ser fremover

SARAJEVO (TV 2 Nettavisen): Det norske landslaget har lagt 0-1-tapet mot Bosnia-Hercegovina bak seg og håper nå at Danmark hjelper dem til en Play Off-kamp om EM-plass.

07.09.03 22:00

Det var ingen munter gjeng som gikk gjennom passkontrollen på flyplassen i Sarajevo søndag morgen. Men de norske gutta har bestemt seg for å glemme kampen fortest mulig og begynne å se fremover.

- Den kampen er historie. Vi må bare akseptere at vi tapte og lære av de feilene vi gjorde. Vi kan ikke spille kampen om igjen, sier landslagskaptein Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Etter å ha slitt med å få sove i natt, var det en ettertenksom Espen Johnsen som innrømmet at tap nok var rettferdig etter hvordan kampen utviklet seg.

- Vi kunne fått et poeng, men det var vel ikke ufortjent at de vant, sier han.

- Blir fort historie

Også landslagssjef Nils Johan Semb ønsker nå å se fremover i stedet for å dvele for mye med fiaskoen i Zenica.

- Fotball blir veldig fort historie. Og kampen i går er det ikke noe vi kan gjøre noe med, sier han.

Nå ligger Norges EM-skjebne i Danmarks hender og det er helt klart hva som er ønskeresultatet.

- Det er greit hvis det blir uavgjort mellom Danmark og Romania på onsdag. Det er ikke gunstig for oss hvis Danmark ikke har noe å spille for når de drar ned hit.

Dersom Danmark slår Romania, er de gruppevinner uansett resultat mot Bosnia-Hercegovina i siste kamp. Med bosnisk seier i den kampen, vil Hassan Salihamidzic & co være toer i gruppen, forutsatt at de slår Luxembourg på onsdag.

Med rumensk seier i Parken, vil Norges EM-drøm være over for denne gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.