Gå til sidens hovedinnhold

Landslagshoppere kan bli vraket

Spår hard kamp om plassene på laget før verdenscupåpningen i hopp.

OBERSTDORF (Nettavisen): I vår ble årets norske A-landslag i hopp presentert. Der finner vi Anders Bardal, Rune Velta, Tom Hilde, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Kim René Elverum Sorsell og Anders Jacobsen.

Med unntak av Jacobsen, er hele landslaget denne uken sammen med landets antatt største hopptalenter på samling i tyske Oberstdorf.

Hoppledelsen ønsker med deres nye satsningsmodell å involvere enda flere av landets beste hoppere enn tidligere, og under samlingen i Oberstdorf er det flere som allerede melder seg på i kampen om en plass på verdenscuplaget.

- En voldsom styrke
Skal vi tro sportssjef Clas Brede Bråthen, er det langt i fra sikkert at samtlige av de nevnte landslagshopperne vil få bli med på verdenscupåpningen i tyske Klingenthal.

- Vi kommer til å stille med de beste hopperne våre i verdenscuprennene. Vi vil reise med de seks hopperne vi mener har mest å gjøre i konkurransen. Det er ikke avhengig av hvilket lag man i utgangspunktet var på, sier Bråthen til Nettavisen.

Bråthen mener det er mellom 15 og 20 hoppere i Norge som har potensiale til å kunne melde seg på i kampen om en plass på verdenscuplaget innen kort tid.

- Det er en voldsom styrke at vi har så mange som er i nærheten av å gjøre noe veldig bra. Men jeg tror det skal mye til for å dunke ut de som er inne på landslaget.

- Men ingen er trygge?

- Nei. Vi stiller med de seks beste. Og sånn sett, så er det nok hoppere her som har veldig lyst til å vise seg fram denne uken, sier Bråthen.

- Fint om de føler press
Sportssjefen tror det er flere av de antatt beste som føler press fra de som nå banker på døren.

- Det tror jeg helt sikkert. Det er fint det, for da ser vi hvordan de takler det. Men det vi er mest opptatt av, er å se utvikling og utøvere som jobber hardt, står på, og har viljen og evnen til å legge selvstendig planer og gjennomføre de, sier Bråthen.

Landslagstrener Alexander Stöckl er naturligvis på plass i Oberstdorf. Han har fått muligheten til å følge samtlige av de norske hopperne som er på plass i den tyske hoppuke-byen og virker å like det han ser.

- Det er flere som er ganske nære. Du har en Ole Marius Ingvaldsen som hopper godt, Philip Sjøen er bra. Det er i grunn mange som er veldig nære, sier Stöckl til Nettavisen.

- Jeg har muligheten
En av de som har imponert trenerne i løpet sommeren, er Robert Johansson.

23-åringen har vist meget gode takter på plast i sommer og håper å få prøve seg i verdenscupen til vinteren.

- Sjansen er definitivt der. Hvis jeg starter å hoppe på snø slik jeg gjør nå, så er mulighetene absolutt der, sier Johansson til Nettavisen.

Verdenscupen i hopp starter i tyske Klingenthal med lagkonkurranse 23. november, før sesongens første individuelle konkurranse 24. november.

Kommentarer til denne saken