*Nettavisen* Sport.

Landslagsløper operert for akutt blindtarmbetennelse

MÅTTE OPERERE: Didrik Tønseth ble fredag operert for akutt blindtarmbetennelse på et sykehus i Davos. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Tour de Ski i fare for Didrik Tønseth.

20.12.14 12:32

Norges Skiforbund sendte lørdag ut en pressemelding om at landslagsløper på herrelaget Didrik Tønseth er lagt inn på sykehus på grunn av blindtarmsproblemer.

Tønseth skulle gått World Cup i Davos nå i helgen, med ble fredag kveld blindtarmsoperert på sykehuset samme sted.

Skiforbundet opplyser at inngrepet har gått veldig fint og han reiser hjem til jul sammen med resten av langrennstroppen søndag.

Til Nettavisen forteller leder for helseteamet, Torger Hansen, at inngrepet gikk bra, men at det er for tidlig å si noe om Tour de Ski, som starter 3. januar ryker.

- Vi kan ikke si noe sikkert helt ennå, og for å være ærlig har det ikke vært der fokuset vårt har ligget heller. Både Didrik og vi håper selvfølgelig at han blir bra tidsnok, men vi har som sagt kun hatt fokus på operasjonen. Nå skal han få lov til å slappe av, så får vi se hva som skjer med Tour de Ski, sier Hansen til Nettavisen.

- Alt står bra til etter operasjonen, og Didrik vil trene igjen i løpet av to til tre uker, var beskjeden han ga gjennom Skiforbundet tidligere lørdag.

Dermed blir det trolig en kamp mot klokka for å få Tønseth klar til Tour de Ski.

23-åringen har hatt en god start på sesongen og ligger på fjerdeplass i den totale verdenscupen foran helgens øvelser.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.