RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagssjefen ikke bekymret for Holøs


Jonas Holøs under landskampen mot Russland i Gjøvik lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jonas Holøs under landskampen mot Russland i Gjøvik lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Ishockeyprofilen Jonas Holøs slet med rygg og nakke etter Norges første møte med Russland i helgen, men det er ikke snakk om en skade som setter VM i fare.

Holøs fikk smertene etter lørdagens 0-2-tap i Gjøvik. Han sto over kampen mot russerne dagen derpå.

– Det er rygg/nakke, men vi regner med at han blir bra igjen til kampene mot Sveits, opplyser landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Norge fortsetter VM-oppladningen med to kamper mot sveitserne fredag og lørdag. Deretter er det dobbeltoppgjør mot Hviterussland 27. og 28. april. Det norske laget innleder ishockey-VM mot Latvia 5. mai.

Uklart

Thoresen har fått flere tunge forfall den siste tiden. Sønnen Patrick og Mats Zuccarello har begge gjort seg uaktuelle. Zuccarello fikk nylig fikset kneet og trenger hvile framover. I tillegg har OL-spillerne Henrik Ødegaard, Mattias Nørstebø og Alexander Reichenberg meldt forfall.

Det er usikkert om og når Andreas Martinsen blir å se for Norge i VM. Chicago Blackhawks flyttet ham ned til farmerlaget Rockford IceHogs før AHL-sluttspillet.

– Han kommer så fort han kan. Martinsen er en viktig mann for oss. Han har en fin utstråling på isen og gir laget selvtillit. Vi får bare vente og se, sier Thoresen.

Fornøyd

Landslagssjefen likte mye av det han så i 0-2- og 0-1-tapene mot Russland i helgen.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi viste at vi kan holde baklengsmålene nede, og det gir oss en større sjanse til å vinne. Vi vet at vi ikke scorer mange mål, og derfor er det viktig å være stabile defensivt. I kampene mot Russland skapte vi også en del, sier Thoresen og legger til:

– Det er surt å tape, men vi må se bak resultatene. Dette var ålreit av oss.

I de siste oppkjøringskampene vil han se en videre utvikling av Norges offensive spill.

– Vi må jobbe videre med å bli bedre til å spille under press og flytte puck oftere. Sveits kjenner vi godt. Det er et bra power play-lag, men vi har muligheter til å slå dem, avslutter Thoresen.

Norge spiller slik i VM-gruppen i danske Herning: Latvia (5/5), Tyskland (6/5), Finland (8/5), Canada (10/5), Danmark (11/5), USA (13/5) og Sør-Korea (14/5). Kvartfinalene i Herning spilles 17. mai.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere