RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagssjefen skremt av terroranslagene

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det er skremmende det som skjer.

- Det er skremmende det som skjer og trist for dem som blir rammet, sier landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus til NTB.

To terroranslag på to dager med tap av menneskeliv i den russiske byen Volgograd gjør inntrykk. Tidlig mandag morgen mistet minst 15 mennesker livet etter at en antatt selvmordsbomber slo til mot en trolleybuss.

Det skjedde bare dagen etter at togstasjonen i byen også ble rammet.

Bare 700 kilometer fra Volgograd ligger Sotsji. Der åpnes OL 8. februar i det kommende året.

- Jeg har ikke vært i kontakt med Olympiatoppen og toppidrettssjef Tore Øvrebø det siste døgnet. Det er de som gir oss informasjon som de igjen får av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Løfshus.

Løfshus kommer til å lede en stor langrennstropp i Sotsji. Ingen andre idrettsgrener i Norge sender flere utøvere og har et større støtteapparat.

Midt i den pågående Tour de Ski ble også terror et tema.

LES OGSÅ:Øker terrorberedskapen mot OL

Ingen endringer
- Foreløpig gjør vi ingen endringer verken den ene eller andre veien før ny informasjon fra Olympiatoppen foreligger.

Løfshus føler seg trygg på at sikkerhetslokket som blir lagt rundt OL-byen blir trygt.

-Jeg er ganske trygg på at russerne har kontroll på det som foregår rundt Sotsji, sa Løfshus, som naturlig nok ikke liker de siste dagers utvikling.

- Er det noen av utøverne som har ytret at de er redd og ikke vil reise?

- Ingen har ytret noe slikt ennå, men vi er alle mennesker og reagerer ulikt. Noen er naturlig mer oppskaket enn andre, og det må vi ta på alvor. Dette gjelder kanskje enda mer folk rundt løperne. Som for eksempel familiemedlemmer, sier Løfshus.

Rolig
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er en av utøverne som skal til Sotsji. Mandag morgen var hun orientert om også den siste bomben som smalt.

- Det er selvsagt kjedelig at dette skjer, men dette er noe jeg tenker lite på. Det er sikkert naivt av meg. Men akkurat nå er vi løperne inne i en boble. Jeg er her på skirenn jeg nå. Jeg regner med at de som tar oss med på tur tar vare på oss, sier Jacobsen.

Urovekkende
Arenaspeaker Kjell Erik Kristiansen har vært mye i Russland og er over gjennomsnittet godt kjent i landet. Han mener at terroranslagene er urovekkende.

- Vi opplevde noe lignende i forkant av OL i Salt Lake City i 2002. Da var det ikke lenge siden bombingen av tvillingtårene i New York. Da opplevde vi at opp mot et hundretall snikskyttere med maskingevær ble utplassert rundt langrennsstadion ved Soldier Hollow. Vi så dem ikke, men vi visste at de var der, forteller Kristiansen.

Han mener at det ikke er så lett å gardere seg mot terroranslag av typen som er benyttet i Volgograd.

- Du kan aldri være 100 prosent sikker. Hvis noen vil gjennomføre noe slikt i Sotsji, så kan de lykkes med det. Men jeg regner med at arrangørene gjør alt de kan for å unngå det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere