Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsskryt til VIF

U21-treneren roser Vålerengas talentsatsing.

(iOslo.no): Lørdag ettermiddag ble det klart at unggutten Kristian Brix (16) er tatt opp i Vålerengas A-tropp.

Allerede ved nyttår som passerte signerte han en proffkontrakt med klubben, men fortsatte i hovedsak å trene med juniorlaget. Sportsdirektør Jan Erik Aalbu sa også at Brix kommer til å kjempe om tippeligaminutter, noe U21-landslagstrener Øystein Gåre applauderer.

- Bra for norsk fotball
- At han (Brix) er flyttet opp til A-stallen er ikke uventet. Vålerenga har flere gode talenter som er med på de aldersbestemte landslagene. At klubben signaliserer at de ønsker å satse på dem og gi dem spilletid er bare bra for norsk fotball, sier Gåre til iOslo.no.

Han bemerker likevel at klubben med sine mange fremadstormende talenter kan få et problem med å tilby en god nok kamparena.

- Det er mange om beinet og jeg tror ikke alle kommer til å få spille på høyeste nivå samtidig med det første. Det er likevel bra for klubben og spillerne får et godt treningsmiljø, men samtidig er utfordringen å gi spillerne rette matcharena, sier Gåre.

Han fortsetter å rose Oslo-klubbens gode talentarbeid, men ønsker ikke å si noe om hvor flinke de er sammenlignet med andre klubber i landet.

VIF-skryt
- Vålerenga har fått en struktur på det de gjør. Petter (Myhre, VIF-trener) har selv vært med å dra i gang detter arbeidet. Det er et resultat over langsiktig planlegging. De er gode på dette, men samtidig er det andre klubber som får det til. Rosenborg har fire spillere på U21 og Odd er flinke, er alt Gåre vil si.

Myhre mottar godordene med glede og han fremhever viktigheten av å ha spillere med lokal forankring i klubben.

- Spillere som har vært i klubben over tid får en større klubbfølelse og tilhørighet. Klarer vi å få frem gode spillere er det lettere å få dem til å være hos oss over tid. Det er viktig for norsk fotball at vi får frem gode unge spillere, sier han til iOslo.no.

Myhre beskriver Brix som en hurtig kantspiller med gode offensive kvaliteter. Unggutten er venstrebeinet.

I fjor fikk ungguttene Glenn Roberts og Mohammed Fellah permanent plass i A-stallen. I tillegg er Amin Nouri og Harmeet Singh potensielle opprykkskandidater til A-stallen. Begge spillerne signerte proffkontrakter rundt nyttårstider.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta