*Nettavisen* Sport.

Landslagsspiller klar for Brann

Den australske venstrebacken Michael Thwaite skriver under for Brann i dag.

28.01.08 19:23

(iBergen.no) Ettersom venstre back Ramiro Corrales kommer til å forsvinne fra Brann er erstatteren klar. Australieren Michael Thwaite kommer til La Manga senere mandag ettermiddag for å signere kontrakten, men reiser straks videre til Australia for å spille landskamp.

Den australske venstrebacken kommer fra det polske topplaget Wisla Krakow. Det er ennå ikke kjent hvor lang avtale han har fått med Brann, men det skal trolig dreie seg om en treårsavtale.

- Kan bli klar i dag
- Brann har henvendt seg til oss angående en australsk spiller, Michael Thwaite. Akkurat nå er vi i forhandlinger, men vi er bestemt på å selge ham og det hele kan være klart i løpet av i kveld eller i morgen, sa sportsdirektør i Wisla Krakow Jacek Bednarz til iBergen.no mandag formiddag.

Han begrunner salget av australieren med at det er tøff konkurranse om venstre backplassen i laget og at det foreløpig er to andre som blir foretrukket på denne plassen.

Thwaite ønsker seg vekk på grunn av ønsket om å spille førstelagsfotball.

- Førstelagsspill er ikke noe jeg kan garantere, så vi har funnet ut at det er til det beste for spillerens utvikling at han får prøve seg et annet sted, sier Bednarz til iBergen.no.

Landslagsspiller
Thwaite har vært i Wisla Krakow i to år. I 2006 skrev han en femårsavtale med polakkene. Han ble hentet til Polen som Bosman-spiller fra rumenske FC National Bucuresti. Spilleren har seks A-landskamper for Australia og er tatt med i troppen som skal møte Qatar i VM-kvalifiseringskamp 6. februar.

Australia er ellers i pulje med Kina og Drillos Irak i VM-kvaliken.

Spilleren er 24 år og er rundt 180 cm. Ifølge polske og australske medier skal spilleren ha en god innleggsfot, være sterk i luften og ha «god fart». Han kan også bekle en rolle som midtstopper.

En eventuell overgangssum skal, etter det iBergen.no erfarer, ligge på rundt én million kroner og spilleren skal angivelig ha ønsket seg en treårsavtale.

Sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen er som sunket i jorden og har ikke svart på noen av iBergen. nos henvendelser i denne sakens anledning.

Før overgangen til Wisla Krakow i 2006 takket australieren nei til Nottingham Forest og Barnsley. Det skal også ha vært interesse for spilleren i Sverige, Tyskland og Sveits.

Her kan du lese mer om den Brann-aktuelle spilleren.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag