Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsspillere testet positivt

Fem spillere på Mexicos landslag brukte ulovlig astmamedisin.

Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Edgar Duenas, Antonio Naelson «Sinha» og Christian Bermudez har alle testet positivt for bruk av det ulovlige stoffet Clenbuterol, som i de fleste land brukes til behandling av luftveissykdommer på hester, ifølge Wikipedia.

Clenbuterol brukes også som astmamedisin på mennesker i noen europeiske land. Det var dette stoffet sykkelstjernen Alberto Contador ble tatt for å ha brukt. Contador ble senere frifunnet.

Mexico deltar for tiden i Gold Cup i USA.

I åpningskampen ble det seier 5-0 mot El Salvador. Både Ochoa og Rodriguez spilte i den kampen.

Generalsekretær Decio de Maria i det meksikanske fotballforbundet opplyser ifølge BBC at kvintetten nå blir utestengt fra turneringen, og at det blir opp til forbundet å bestemme videre sanksjoner. I verste fall kan spillerne bli utestengt i to år.

- Sent onsdag kveld mottok vi antidopinganalysene av 14 spillere på landslaget, etter tester som ble gjort 21. mai. Fem spillere hadde positive tester, sier de Maria.

- Årsaken er trolig inntak av kjøtt eller kylling mellom 17. og 20. mai, så det vil bli gjort en undersøkelse hos matleverandørene. Vi vet at det er helsealarm i landet på grunn av mat som inneholder Clenbuterol og vil ta dette med i etterforskningen, legger han til.

Tysklands antidopingbyrå advarte i april sine utøvere mot å spise produkter fra Mexico fordi det øker sjansen for at man tester positivt for Clenbuterol. Den gang avviste Mexico at dette var et problem.

Mexico vant for øvrig 5-0 også i neste kamp, mot Cuba. Manchester Uniteds Javier Hernandez og Tottenhams Giovani dos Santos scoret to mål hver.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken