Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsspilleren ingen har sett

Shane Stefanutto er blitt kalt inn på det australske landslaget, men innrømmer at ingen har vært og sett ham spille.

ÅRÅSEN (Nettavisen): En av Lillestrøms sikreste kort denne sesongen har vært venstreback Shane Stefanutto, som har startet 23 av Åråsen-lagets kamper. Nå har belønningen kommet – i form av australsk landslagsuttak til kampen mot Ghana 14. november.

- Jeg visste jeg var aktuell, siden Lillestrøm fikk et brev fra det australske fotballforbundet som sa at jeg var standby til kampen mot Kuwait for et par måneder siden.

- I tillegg er det et par av de spillerne som har brukt å spille på venstrebacken som har lagt opp, så de fortalte meg at jeg derfor at jeg var aktuell.

Ingen besøk fra «down under»
Men – selv om det har vært nok av muligheter til å se Stefanutto i aksjon denne sesongen, har ingen representanter fra det australske fotballforbundet har benyttet seg av dem.

- Definitivt ikke. Jeg er helt sikker på at det ikke har vært noen og studert meg denne sesongen, sier den humørfylte LSK-backen med et smil.

- Har de fått tilsendt opptak av noen av kampene dine da?

- Det kan jeg aldri tenke meg. Sannsynligvis har de bare gått inn på noen internettsider og studert statistikken min, og sett at jeg har spilt regelmessig denne sesongen.

Og, selv om han ikke er sett av landslagssjef Graham Arnold eller noen av de andre i det australske fotballforbundet, så har Stefanutto vært en av Lillestrøms mest stabile spillere denne sesongen. En solid opptur fra fjorårssesongen, hvor han nærmest var klubbens svakeste ledd. Kun ni kamper fra start ble det, og både Anders Rambekk og Pål Strand ble forsøkt som nødløsninger på venstresiden av forsvaret.

Gjennombrudd i vinter
Den store forandringen kom i Royal League.

- Etter sesongen gjorde vi en avtale. Jeg lovet at han skulle få hele Royal League-perioden til å vise seg frem på, sier trener Uwe Rösler.

Den muligheten grep 26-åringen begjærlig, Lillestrøm gikk til finalen av Royal League, og Stefanutto spilte alle 11 LSK-kampene. Siden har han vært fast inventar på venstrebacken.

- Shane er den spilleren som lever best opp til sitt potensial i Lillestrøm. Han har samtidig vært en av våre mest stabile spillere i år, skryter LSK-sjefen.

Selv om kampen mot Ghana om snaut to uker går i London, føler ikke Stefanutto at det legger noen demper på begivenheten.

- Det ser ut som de virkelig har plukker ut de beste spillerne, med proffer fra Premier League, Italia og Holland, sier en fornøyd Stefanutto, og kan knapt vente på kampen.

- Det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Bare tenk nå jeg går inn der, og hilser på Lucas Neill: «Hei Lucas! Jeg er Shane, du kjenner sikkert ikke meg, men jeg vet veldig godt hvem du er!», flirer Lillestrøms foreløpig siste landslagseksport.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre