38 år. Sunn livsstil. God fysisk form. Likevel fikk Vidar Løfshus tirsdagen før påske diagnosen han ikke engang hadde tenkt på som en mulighet.

- Jeg har endetarmskreft, av det verste slaget, forteller Løfshus til Nettavisen.

Les også:- Hadde lyst til å slutte

Løfshus ble ansatt som langrennstrener i Norges Skiforbund våren 2007. Sammen med Morten Aa Djupvik har han hatt ansvaret for allroundlandslaget for herrer. Han har fungert som løperutvikler, brobygger mellom allround- og sprintlaget og ikke minst som leder for det nylig oppstartede skøyteprosjektet som skal gi norsk OL-suksess i Vancouver om knapt to år.

Stråling og cellegift
Allerede når snøen faller håper han å være tilbake til jobben.

- Det kommer til å gå bra, prognosene er gode. Det er det legene sier, og det er det jeg satser på. Stadig flere blir friske etter å ha hatt denne typen kreft. I september håper jeg å være i full fyk igjen, sier Løfshus.

Men selv om han er optimist, innser han at de neste månedene blir de tøffeste i hans liv.

- Først skal jeg igjennom behandling med stråling og cellegift. I juli blir det operasjon. Etter det skal kreften være borte. Men først når legene får sett på vevet de fjerner i mikroskopet, vet de hvor hissig disse cellene er, forteller den unge trønderen.

- Går opp og ned
Ukene etter at han fikk kreftdiagnosen har vært litt uvirkelige.

- Du begynner å tenke litt når du får en dødsrisiko trædd over hodet, medgir han.

- Har du begynt å venne deg til tanken?

- Jeg tror ikke det er en tanke man venner seg til. Det går opp og ned. Man kan i hvert fall ikke sette seg ned i sofaen og tenke negativt. Jeg prøver å leve mest mulig normalt, men det er klart man må ta litt hensyn til at kroppen ikke er frisk.

- Skal vinne!
Allmenntilstanden er ikke verre enn at Løfshus fortsatt er involvert i planleggingen av neste sesong, som pågår for fullt i skiforbundets lokaler på Ullevaal denne uka.

Når alle kabaler er lagt, starter kampen Vidar Løfshus ikke har råd til å tape.

- Det blir mitt livs tøffeste kamp. Vasaloppet blir nok bare småtteri sammenlignet med dette. Men denne kampen skal jeg vinne, fastslår en kampklar 38-åring.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)