Jarle Pedersen kom inn som nødløsning da Peter Mueller måtte slutte som trener for skøytelandslaget etter å ha kommet med krenkende bemerkninger til Maren Haugli. Nå er det klart at Pedersen, som altså ledet de norske løperne under OL i Vancouver, fortsetter i jobben til OL i Sotsji i 2014.

Les også: Mueller fikk sparken

Det skriver Norges Skøyteforbund i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

- Det har vært stor interesse for å komme til Norge som trener, men valget faller på nordmannen fordi vi mener han er den beste til å lede det unge og talentfulle skøytelandslaget videre, sier skøytepresident Vibecke Sørensen i pressemeldingen.

- Har full tillit
Overfor Nettavisen utdyper skøytepresidenten valget av Pedersen:

- Han har skøytefaglig kunnskap. Han har vært trener i flere år, og han har tidligere vært med landslaget som fysioterapeut. Han har lang erfaring som klubbtrener, og har bygd opp Fana som en sterk klubb. Og ikke minst gjorde han en god jobb da han kom inn som landslagstrener i en utfordrende periode i vinter. Derfor har han også full tillit blant utøverne, sier Sørensen.

- Betyr det at også Håvard Bøkko stiller seg bak ansettelsen?

- Håvard Bøkko har uttrykt tillit til Pedersen, bekrefter Sørensen.

Åpen kabal
Skøytepresidenten understreker at det kun er hovedtrener som nå er ansatt. Det vil bli ansatt flere i et trenerteam.

- Det er flere ting som skal på plass, men foreløpig har vi ikke bestemt hvordan strukturen blir. Vi ser på muligheter på sprintsiden, og de kan bli ansatt en sprinttrener. Det kan også være at det blir ansatt en assistent i samme type stilling som det Johann Olav Koss hadde i vinter, men det vet vi ikke ennå.

- Jarle Pedersen skal naturligvis ha et ord med i laget i den videre prosessen, og innen et par uker tar vi sikte på at kabalen skal være ferdig, sier Vibecke Sørensen til Nettavisen.

- Store mål
Jarle Pedersen gleder seg til å jobbe med skøytelandslaget framover.

- Vi har satt oss store mål, og vil nå starte oppbygningen mot Sotsji 2014. Perioden jeg allerede har fungert som hovedtrener har vært utfordrende og lærerik, jeg ser nå frem til å starte oppkjøring mot en ny sesong og videreføre den treningsfilosofi jeg står for, sier han i pressemeldingen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!