*Nettavisen* Sport.

Landslagstreneren jublet for sterk 3.-plass

Espen Aarnes Hvammen hadde ikke marginene med seg og klarte bare 12.-plassen på 500 meter i Heerenveen fredag. En tjuvstart og en disk ødela for ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen Foto: Håkon Mosvold Larsen

Norge med Håvard Bøkko, Fredrik van der Horst, Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til 3.-plassen i lagtempoen i verdenscupen i Heerenveen fredag.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med at guttene våre klarte en plass på seierspallen i denne lagtempoen, og vi var ikke langt fra seieren heller. Det var under et sekund fra Korea på topplassen til oss på tredjeplass, og nederlenderne som var bedre enn oss og tok annenplassen, de var ikke mer enn halvsekundet foran oss de heller.

– Jo, dette var virkelig sterkt, slo Sondre Skarli fast overfor NTB etter at første dag av verdenscupløpene i nederlandske Heerenveen var unna gjort fredag.

B-seier

Den norske innsatsen var litt ujevn første dag av løpene på Thialf isstadion. Ida Njåtun som er tilbake etter å ha slitt med sykdom, gikk til topps på 3000-meteren i B-klassen. Hun gikk ikke et 5000 meterløp i verdenscupen i Korea tidligere i høst, og dermed måtte hun ta veien om B-gruppen, men seieren blant de nest beste fredag, gjorde at hun tok steget opp blant de beste igjen med en gang.

Hun gikk inn til 4.11,24 i Heerenveen. Det var godt bak Martina Skoblikova som gikk til topps i A-gruppen. Den tsjekkiske løperen skled inn til 4.02,84 og viste seg fra en helt annen klasse enn Njåtun.

I B-klassen for kvinnene på 500 meter ble det forresten 11.-plass til Hege Bøkko som også er på vei tilbake etter en tung høst. Hun gikk inn til 39,72. B-gruppen ble vunnet av russiske Angelina Golikova med 38,95, mens A-gruppens 500 meter ble avgjort av sørkoreanske Lee Sang-hwa med 37,69.

Mye styr

Espen Aarnes Hvammen gikk inn til annenplassen på 500 meter sist helg, men klarte ikke å gjenta suksessen i Heerenveen. Der endte det med 12.-plass på ham. Hvammen gikk inn til 35,36, mens Pavel Kulizjnikov fra Russland vant med 34,63. Den norske sprinteren var ikke mer enn to tideler fra en plass på seierspallen.

– Det ble litt for mye styr rundt løpet til Espen Aarnes Hvammen. Først tjuvstartet han. Deretter tjuvstartet makkeren hans, noe som gjorde at han måtte gå alene. Alt dette ødelagt for ham. Fokuset ble rett og slett feil, så dette kunne ikke bli noen godt løp, mente Skarli.

– Når det skjer så mye som det gjorde med Hvammen i dette løpet, blir han lett sårbar, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Verdenscupløpene i Heerenveen fortsetter lørdag og søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.