LILLEHAMMER (Nettavisen): Landslagstrener Nossum kunne smile for svært gode resultater for de norske herrene under lørdagens 15 km i fri teknikk på Lillehammer. Det ble trippelt norsk, og syv norske løpere kom topp 10.

Det var imidlertid én prestasjon som skilte seg litt ekstra ut for den norske treneren. Det var Martin Løwstrøm Nyengets imponerende 3. plass.

- Det er det som står frem som det mest rørende denne dagen, sier Nossum til Nettavisen.

Les også: Alsgaard rister på hodet over norsk reaksjon: - Helt håpløst!

Nådeløs beskjed

Grunnen til at akkurat denne prestasjonen ble lagt litt ekstra merke til av Nossum, handler om Løwstrøm Nyengets mye motgang de siste sesongene.

- Han har hatt to sesonger bak seg nå med mye trøbbel. Snilleste gutten i klassen som satt i hele VM i fjor som reserve og ikke fikk gå en meter, men bygger opp de som skal gå på en fortreffelig måte. Han har vært nummer fem, nummer seks av de norske hele veien, forteller treneren.

Les også: Fossesholm i tårer: - Det har ikke vært en dans på roser

Før denne sesongen satte Nossum og Løwstrøm Nyenget seg ned og hadde en samtale, hvor landslagstreneren kom med en beskjed til Løwstrøm Nyenget som for mange kanskje kan være hard å få.

- Jeg sa det til han på evalueringen før denne sesongen her at «du er en fantastisk god skiløper, men for å være litt stygg, så har du ingen styrker», forteller Nossum.

Løwstrøm Nyenget har lenge vært en av Norges beste skiløpere, men pallplasser i verdenscupen har det vært få av. Grunnen til det er hans manglende klare styrker, ifølge Nossum.

- Det har vi måtte jobbet litt med, og det har han gjort i år. Du må ha en x-faktor for å komme inn på pallen og det gjør han her, sier han.

- Hvordan responderte han på beskjeden?

- Vi hadde en god diskusjon, og han var helt enig. Han har gjort en fantastisk jobb, sier Nossum.

Les også: Johaug reagerer på russerens oppførsel

- Veldig gøy

Løwstrøm Nyenget smilte bredt da han møtte Nettavisen i pressesonen etter lørdagens løp. Han var svært fornøyd med 3. plassen.

- Jeg synes jeg gjør et bra løp i dag. Jeg merker utover i dag at jeg er pigg. Det er nesten sånn at jeg forventer at jeg skal blir litt stiv og sliten tidligere, men når det ikke kommer så er det veldig gøy, sier han.

Les også: Iversen stakk av igjen. Nå er eksperten nådeløs om neste uttak: - Han er ute

29-åringen tror den gode prestasjonen kommer som følge av ekstra god trening den siste tiden.

- Jeg har jo trent godt i mange år, men jeg synes jobben jeg har gjort i det siste har vært god, så det er det jeg får betalt for, sier han.

Løwstrøm Nyenget håper nå at det blir mer verdenscup for hans del i tiden fremover.

- Jeg tror dette her kvalifiserer til å gå litt mer skirenn fremover, og kanskje allerede neste helg. Jeg tror jeg får ta en prat med Nossum om tiden som kommer, og så skal jeg bare ha fokus på å gå fort når jeg får muligheten til det, avslutter han.

Mer verdenscup for Løwstrøm Nyenget blir det allerede søndag. Da skal han gå for Norges andrelag på verdenscupstafetten på Lillehammer. Herrenes stafett starter klokken 09.20, mens kvinnenes starter klokken 11.45.