*Nettavisen* Sport.

Lånesoldat reddet Claus & Co.

Henri Camara scoret seiersmålet for Southampton.

Det måtte et innleid vrakgods fra Wolverhampton til for at Southampton skulle karre seg over nedrykksstreken. Henri Camara (27) avgjorde thrilleren mot Norwich.

30.04.05 19:33

SOUTHAMPTON - NORWICH 4-3: Den senegalske spissen har siden januar vært på utlån fra 1. divisjonslaget Wolves, der han ikke lenger er ønsket. Men for "The Saints" har Camara gjort sakene bra. Scoringen mot Norwich var hans fjerde på åtte kamper.

Camara kom inn som innbytter kvarteret før slutt, og i det 89. minutt slo han til. Med et skudd som førte Southampton opp fra bunnplassen og opp til sikker plass, fikk han hjemmepublikumet i ekstase. Skuddet var det kvalitet over også: En hard markkryper som Norwich-målvakt Robert Green ikke hadde noen sjanse på.

Stor underholdning

Kampen på St. Mary's var akkurat så underholdene og dramatisk som bunnoppgjør kan bli. Norwich, som lå to poeng foran Southampton før kampen, sjokkerte med å ta ledelsen etter kun 4 minutter. Derfra og ut var det ikke ett sekunds ro. Southampton slo tilbake og Norwich utliknet, gang på gang.

Mot slutten av kampen var faktisk gjestene nærmest seieren, og både Dean Ashton og Leon McKenzie kunne gitt Norwich 4-3. Men Camara ville det annerledes. Fra 18 meter dempet han ballen kontrollert og banket den ned i hjørnet.

Dermed er Harry Redknapps mannskap, som ikke hade vunnet på seks kamper, plutselig på sikker plass - på lik poengsum og bedre målforskjell enn Crystal Palace.

Lundekvam benket

Etter å ha vært kaptein for Southampton de siste månedene, var Claus Lundekvam vraket av Redknapp før start lørdag. Det angret nok Redknapp på i pausen.

Midtstopperne Andreas Jakobsson og Danny Higginbotham hadde nemlig ingen god dag. Svensken ble byttet ut med Lundekvam i pausen og Higginbotham laget selvmål. Med nordmannen på banen holdt Saints nullen - og sikret tre verdifulle poeng.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.