Gå til sidens hovedinnhold

Lang VM-vei for syk Pettersen

- Nå må jeg vinne NM, fastslår Øystein ”Pølsa” Pettersen.

Pettersen fikk en vanskelig opptakt til sesongen. En kombinasjon av prolaps og lårskade, gjorde at han ikke fikk trent normalt i høst, og først 14. desember sesongdebuterte han i verdenscupen.

25. plass i Davos og 22. plass i Düsseldorf var imidlertid langt under pari for Oslo-gutten, som er i tidsnød med tanke på å kvalifisere seg for det norske VM-laget i sprint.

Derfor passer det ekstremt dårlig at han nå er blitt syk.

Frustrerer naboene
- Jeg er forkjølet. Jeg begynte å kjenne det dagen før nyttårsaften, og etterpå er det bare blitt verre. Nå håper jeg bare det ikke er influensa. Inntil videre sitter jeg i sofaen og spiller gitar, til naboenes store frustrasjon, sier Pettersen – som altså ikke er mer nedfor enn at han varter opp med morsomme replikker.

Men litt irritert er han på seg selv – fordi han vet hva som utløste sykdommen.

- Jeg hadde ei hardøkt i litt for streng kulde i romjula, erkjenner han.

Nå innrømmer han at det begynner å se stygt ut med tanke på en plass i VM-sprinten. Ola Vigen Hattestad er selvskreven. Tor Arne Hetland har også et godt grep om VM-plassen. Dermed er det to åpne plasser, og i den køen har Pettersen både Petter Northug, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad foran seg i øyeblikket.

Skylder seg selv
- Nå må jeg vinne NM for å komme til VM. Og så må jeg gjøre det skikkelig godt i verdenscupen i Rybinsk, fastslår Pettersen.

- Har du fått beskjed om det fra landslagsledelsen?

- Nei. Det sier jeg selv. Og det er ikke sikkert selv det er nok. Det er mange om beinet.

Likevel nekter Pettersen å gi opp VM. Og han skylder ikke på andre enn seg selv om VM-plassen ryker.

- Jeg kan godt skylde på uflaks, men det blir ikke noe bedre av den grunn. Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv. Kanskje er ikke den treninga jeg fikk lagt ned mens jeg trente alternativt god nok likevel.

Tour-moro
Mens Øystein Pettersen venter på at forkjølelsen skal gi seg, koser han seg med Tour de Ski på TV – og er imponert over sine lagkamerater.

- Det er veldig artig å se på. Jeg storkoser meg. Og Petter Northug er helt rå. Han blir farlig, spår Pettersen.

Kommentarer til denne saken