*Nettavisen* Sport.

Lange: - Jeg er klar

Foto: (FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD/TV 2 NETTAVISEN)

Rune Lange melder seg til tjeneste mot Mlada Boleslav, men Kjetil Rekdal vil ikke engang love sin nye spiss en plass i troppen.

01.08.06 17:02

VALLE (TV 2 Nettavisen): - Jeg vet ikke om Rune blir med i troppen. Vi skal diskutere dette nå, og så tar vi en avgjørelse i løpet av kvelden, sa Vålerenga-treneren til TV 2 Nettavisen umiddelbart etter tirsdagens trening på Valle.

Onsdag kveld må Vålerenga vinne minst 2-0 over sin tsjekkiske motstander på Ullevaal for å avansere til tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

Lyst til å spille
Og Rune Lange mener selv han er klar til å spille jokerrollen.

- Jeg mangler kamptrening og kan nok ikke spille 90 minutter. Men jeg er klar for et innhopp. Selvfølgelig har jeg lyst til å spille, sier Lange.

Mandag spilte han 90 minutter for Vålerengas andrelag i 2. divisjon. Lange satte inn 7-1-målet fra straffemerket da Sarpsborg ble feid av banen.

- Det var første gangen siden april 2005 at jeg spilte 90 minutter i en fotballkamp. Jeg kjente ikke noe til skaden, og jeg hadde ikke smerter på treninga i dag heller. Det ser veldig bra ut, konstaterer Lange.

Champions League det største
Han håper og tror Vålerenga kan reise seg fra 1-3-tapet i Tsjekkia – der Mlada Boleslav ledet 3-0 etter 19 minutter etter scoring på sine tre første sjanser. For lysten til å spille i Champions League er enorm etter tre sesonger i det aller beste europeiske klubbselskap med Club Brügge.

- Champions League er det største du kan få være med på som klubbspiller – ja, som fotballspiller. Det er vel nesten bare VM- eller EM-sluttspill med landslag som er større, fastslår Lange.

- Var muligheten for Champions League-fotball årsaken til at du valgte Vålerenga?

- Ikke avgjørende. Men det var et pluss, helt klart.

Gjerne til Tyrkia
Klarer Vålerenga å eliminere det tsjekkiske laget, venter tyrkiske Galatasaray i tredje og siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet. Og Lange – med en fortid i Trabzonspor – reiser mer enn gjerne til Tyrkia.

- Atmosfæren på fotballkamper i Tyrkia er helt spesiell. Det koker på arenaene. Jeg er meget takknemlig over at jeg har fått sjansen til å spille under slike forhold, og gjør det gjerne igjen, sier 29-åringen som fikk to innhopp i Champions League sist sesong – mot Juventus og Bayern München.

Tirsdagens formasjonstrening tyder på at Kjetil Rekdal velger følgende elleve fra start onsdag i et 4-4-2-system: Arni Gautur Arason – Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen – Freddy dos Santos, Thomas Holm, Ardian Gashi, Christian Grindheim – Tore André Flo, Daniel Fredheim Holm.

NB! Onsdag ettermiddag ble det klart at Rune Lange er med i troppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag