Gå til sidens hovedinnhold

Lange(r) ut mot lønnsryktene

For å vise at han ikke tjener så mye som noen påstår, viste Rune Lange lønnsslippen sin til Nettavisen.

VALLE HOVIN (Nettavisen): Vålerenga-spissen Rune Lange er mektig lei de som hevder han er en tikkende lønnsbombe for Oslo-laget. Nå slår han tilbake mot ryktene.

- Grunnlønnen min er på rundt en halv million i året, forteller en ærlig, men oppgitt Rune Lange til Nettavisen.

En slik lønn er godt under snittet av det vanlige, etablerte spillere i Vålerenga tjener, lønnen er faktisk høyst ordinær for norsk Tippeliga-standard. Nettavisen har sett Rune Langes lønnsslipp, og vet det stemmer. Den tidligere storscoreren har nemlig en prestasjonsrettet avtale med Vålerenga, som gjør at han får bonus for de kampen han starter.

Ingen start, ingen bonus
Så langt i Langes Vålerenga-tid betyr det null bonuskroner i serien. I 2007 er det blitt to innhopp i Tippeligaen, i fjor seks. Han har ennå til gode å starte en seriekamp, mens det ble to kamper fra start i vinterens Royal League-kamper.

- På de to kampene ble det et mål og en målgivende, sier Lange fornøyd.

Like fornøyd er han ikke med ryktene omkring sin angivelige superlønn for de blåkledde.

- Ikke misforstå meg, jeg er godt fornøyd med den lønna jeg har. Jeg fikk en god «sign on fee» (det beløpet spillerne får når de skriver under for en ny klubb), og har det bra. Men det er helt galt å hevde at jeg er lønnsledende i klubben.

- Samtidig var jeg Bosman-spiller, noe som betyr at Vålerenga slapp å betale overgangssum for meg, minner 29-åringen om.

Hvor ryktene om hans angivelige superlønn har oppstått, vet han ikke. Ei heller hva intensjonen bak dem er.

- Det vil jeg helst ikke spekulere i, sier Lange.

Frustrert over tidsbruken
Snarere enn å bruke tid på ryktene, velger Lange å fokusere på å finne taktene fra sin tid i Belgia, Tyrkia og Tromsø. I de tre klubbene står Lange (ifølge soccerassociation) med 96 mål på 192 kamper - det vil si nøyaktig et mål annenhver kamp. Han innrømmer returen har tatt lenger tid enn hva han - og alle andre - hadde trodd.

- Jeg har to alvorlige operasjoner bak meg.

- Nå er jeg frisk, men mangler kamptrening.

- Hvordan føler du formen er i forhold til den tiden du scoret mål for moro skyld?

- Jeg har mistet en del, som hurtighet, eksplosivitet og styrke.

- Samtidig begynner jeg å komme meg nå, og jeg føler at jeg kan kompensere dette med andre ting, som for eksempel at jeg posisjonerer meg bedre.

Vil bidra mer
Han er lei tiden på benken, og håper snart å få sjansen til å vise at han fortsatt duger.

- Det er frustrerende å ikke kunne bidra mer enn det jeg har gjort så langt, samtidig er akkurat det veldig motiverende for å komme sterkt tilbake.

- Mest ideelt hadde det selvsagt vært om jeg fikk noen hele kamper på rad, innrømmer den gamle målmaskinen.

Før han legger til at det er selvsagt treneren som tar ut laget. Om det blir med Rune Lange fra start mot Rosenborg, ser du live her på TV 2 Sumo søndag klokken 20.00. Da tar Vålerenga imot fjorårets seriemester Rosenborg på Ullevaal.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka