RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lange skygger over VM

(EPA)
De voldsomme takkonstruksjonene kaster lange, distraherende skygger over VM-gressmattene. Løsningen kan bli å lukke takene.

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Fifa har fått mange klager på at skyggene ødelegger tv-bildene og gjør det vanskelig å se hva som foregår ute på banen. Nå vurderer arrangøren å lukke igjen de mobile takkonstruksjoene under kampene som spilles midt på dagen.

Drivhus
Men med temperaturer på opp mot 30 grader, kan det rett og slett bli helsefarlig inne på arenaene.

- Det vil bli noen gigantiske drivhus hvis de lukker takene på slike dager som vi har foran oss nå, med temperaturer på godt over 30 grader, sier sjefsmeteorolog Jörg Kachelmann til Reuters.

- Det vil bli drepende varmt å spille med lukket tak, spesielt med titusener av tilskuere på tribunene. Hvis det var aircondition ville det vært en god ide, men uten vil det bli veldig varmt inne på stadion.

Verst i Frankfyrt
Tidligere i dag understreket Fifas kommunikasjonsdirektør Markus Siegler at spillernes helse selvsagt har topp prioritet, men at arrangøren også må ta hensyn til de mange tv-seerne rundt om i verden. Siegler innrømmer at det ikke er lett å se hva som foregår på de skyggelagte delene av banen.

Under Englands kamp mot Paraguay lørdag var det spesielt mange forstyrrende skygger på gressmatten. Stadion i Frankfurt har et intrikat system av stålrør som fester svære tv-skjermer til taket over banen. Rørene kastet lange diagonale skyggelinjer på banen. I tillegg til skyggen fra den store kuben som storskjermene henger på.

Kokvarmt i 1994
Kombinasjonen av sterkt solskinn og store takkonstruksjoner skjemmet også tv-bildene fra kampene i Dortmund og Gelsenkirchen.

I USA i 1994 ble Silverdome tidenes første innendørsarena i VM-sammenheng.

- Temperaturen i den arenaen var helt oppe i 50 grader. Det vil vi ikke ha en reprise av her, understreker Siegler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere