Gå til sidens hovedinnhold

Langer ut mot spurtfantom

- Han får feie for egen dør, sier danske Jakob Fuglsang etter Marcel Kittels dopingutspill.

- Jeg føler meg syk når jeg leser at Contador, Sanchez og Indurain fremdeles støtter Armstrong. Hvordan kan man være troverdige når man sier det?

Med denne meldingen på twitter startet Marcel Kittel en offensiv mot holdninger og doping i sykkelsporten etter at Lance Armstrong-saken sprakk for noen uker siden.

Les også:- Jeg blir syk av Contador

Men tyskeren stoppet ikke der. Etter at UCI hadde delt ut World Tour-lisens til de 15 høyest rangerte lagene, var Kittel igjen fremme med pekefingeren.

- Vi trenger nye prinsipper. Jeg skjønner ikke hvilken etisk posisjon det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tar når de gir Astana World Tour-lisens, sa tyskeren til Het Nieuwsblad.

- Uaktuelt å sykle for Astana
Det kasakhstanske laget har flere ganger vært i trøbbel og foran neste sesong er det Alexander Vinokourov som blir sjefen over alle sjefer på laget. Han har tidligere blitt tatt for bloddoping, og er for øyeblikket under etterforskning etter påstander om at han kjøpte Liege-Bastogne-Liege seieren i 2010 fra bruddkamerat Aleksander Kolobnev.

Det tyske spurtfantomet er på ingen måter noen fan av laget.

- Jeg ville aldri gått til det laget, aldri! Alt handler ikke om penger, uttalte Kittel, som la til at han hadde hørt rykter om hvordan laget ble drevet og at det var en helt annen mentalitet på det laget enn han har opplevd i Argos-Shimano.

Disse uttalelsene faller ikke i god jord hos Jakob Fuglsang. Dansken valgte Astana som sin neste arbeidsgiver etter å ha kommet på kant med Johan Bruyneel i Radioshack.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avfeier tyskeren
Dansken, som takket nei til et tilbud fra Bjarne Riis, går til motangrep på tyskeren.

- Jeg synes Marcel Kittel skal feie for egen dør. Det er ikke lenge siden han hadde sine egne problemer i Tyskland, minner den klatresterke dansken om overfor sporten.dk.

Saken han siktet til ble rullet opp i slutten av januar i år. Tyske ARD Sportschau meldte at 28 tyske idrettsutøvere var i dopingsøkelyset i hjemlandet.

Blant dem var Macel Kittel, som ble undersøkt for sin forbindelse med legen Andreas Franke.

De første rapportene gikk ut på at Kittel og de andre pasientene skulle ha fått UV-behandling av blodet, noe Kittel også innrømmet at han hadde fått i 2008.

Les også:Sykkelstjerne møtte tysk dopdoktor

Tyskeren hadde da spurt legen om dette var doping, noe han hadde nektet for. Det var det heller ikke, først i 2011 ble slike behandlinger forbudt, og dermed gikk Kittel fri.

Det tyske spurtfenomenet uttalte i ettertid at det hadde vært de tøffeste dagene i hans liv.

Les også:- Den tøffeste dagen i mitt liv

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forhørte seg med svensk klatrer
Danske Fuglesang er klar på at Astana ikke har noe dopingproblem.

- Til syvende og sist får dette stå for hans regning. Jeg er glad for at jeg skal til Astana. I en tid hvor sykkelsporten ikke har det bra tror jeg at jeg kommer til et lag som er sikkert, sier dansken, som selv har opplevd massiv kritikk for tidligere å ha trent mye med Michael Rasmussen.

Den danske toppsyklisten mener det ville vært umulig å komme seg til et lag som var helt fri for doping.

- Om man ikke kan skrive under for et lag som ikke har noen med en dopingdom bak seg i laget, finnes det ikke mange aktuelle lag. Da kunne jeg for eksempel ikke skrevet under for Saxo Bank eller Quick Step, minner Fuglsang om.

Dansken er sikker på at Vinokourov har lært av sine feil, og forhørte seg med sin svenske kollega og tidligere terrengsykkel-venn Fredrik Kessiakoff før han skrev under kontrakten.

- Kessiakoff ga uttrykk for at han trivdes og hadde det bra i laget. Det hjalp meg å ta valget, for om han har det bra tror jeg det kan passe meg også, avslutter dansken.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken