Gå til sidens hovedinnhold

- Langrenn lettere psykisk

Ronny André Hafsås (24) har en ting mindre å tenke på fram mot OL.

STOKKE (Nettavisen): I den grad noen var i tvil om at skiskytteren Ronny André Hafsås fortjente en plass til langrennstroppen i OL, benyttet nordfjordingen torsdagens 15 km fri i NM til å feie enhver diskusjon unna.

24-åringen ble nemlig nummer to, sju sekunder bak norgesmester Petter Northug.

Dermed viste han at seieren i langrennsåpningen på Beitostølen ikke var noe blaff.

- Jeg følte ikke at jeg hadde noe å bevise. Seieren på Beitostølen viste at jeg kan være best. Men jeg hadde litt nerver før start i dag, erkjenner Hafsås – som helt fram til OL-uttaket mandag trodde han faktisk måtte overbevise i NM for å få billett til Vancouver.

- Tøft før jul
I stedet ble det en fin gjennomkjøring med noenlunde senkede skuldrer.

Og selv om Hafsås svært gjerne skulle ha gått skiskyting i OL, innrømmer han at det akkurat nå er en befrielse å slippe å tenke på skyting fram mot Vancouver.

- Det var tøft psykisk før jul. Når man jobber veldig hardt for noe, men ikke lykkes, blir man frustrert. Nå har jeg ikke rørt børsa siden verdenscupen i Pokljuka, forteller han etter karrierens andre NM-sølv i langrenn.

- Er det lettere å forberede seg mentalt for langrenn enn for skiskyting?

- Jeg mener langrenn er lettere psykisk. I hvert fall for meg. Det er en ting mindre å gruble på. Det fysiske og det tekniske har jeg kontroll på.

Mer hvile
Også fysisk mener han langrenn er lettere enn skiskyting:

- Når jeg kun trener langrenn, får jeg mye bedre tid til å hvile. Selv om skytetrening ikke er fysisk krevende, er det veldig mye logistikk med det, poengterer han.

Derfor er Hafsås også rimelig trygg på at formen kommer til å være enda bedre når 15 km fri går av stabelen i OL 15. februar.

Det skal blant annet en høydesamling i Anterselva – sammen med Lars Berger – sørge for.

Les også: Vraker Northugs OL-oppladning

- Jeg mener jeg kan gå raskest av alle, også i OL. Men det er klart at konkurransen blir knalltøff, sier Ronny André Hafsås.

NM i Stokke fortsetter med klassisk sprint fredag. Nettavisen kommer med fyldig dekning.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her