RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langrennsess har svineinfluensa

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sportssjefen håper at alle landslagsløperne får vaksine før Beitostølen.

Eldar Rønning kom hjem fra et 18 dager langt høydeopphold i Italia, og ble syk dagen etter.

- På lørdagskvelden kjente jeg at jeg ble litt sår i halsen, og søndag var jeg ikke i god form. På mandag tok jeg prøver for å sjekke om det var svineinfluensa og i dag kom svaret. Det var «Svinet» jeg hadde fått, skriver Eldar Rønning på sin nettside.

Han har fått medisinen Tamiflu og tror at den har dempet sykdommen, selv om han har hoste, tett bryst og verker i kroppen.

- Men det verste er at jeg etter å ha vært borte fra Ellinor (datteren) og Laila (samboeren) i 18 dager, må holde meg unna dem for ikke å smitte lillejenta, sier Rønning.

Nå slipper han å tenke på vaksinering. Det gjør ikke resten av landslaget. Kristin Størmer Steira har vaksinert seg, men sportssjef Åge Skinstad venter fortsatt på at resten av landslagsgjengen skal få vaksinasjoner.

- Jeg håper at løperne kan bli vaksinerte en gang mellom nå og Beitostølen. Vi har ingen problemer med at vi kommer bak risikogrupper og helsepersonell i vaksinasjonskøen, men håper at vi kommer tidlig i køen blant de andre, sa landslagssjef Åge Skinstad til NTB tirsdag.

Langrennssesongen åpner på Beitostølen med renn 13. til 15. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere