Langrennsgutta i sjokk

Krister Sørgårds beslutning om å slutte som landslagstrener slo ned som en bombe blant løperne på elitelaget mandag kveld.

18.04.06 17:47

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Krister Sørgård slutter som sjef for de norske langrennsherrene. Mandag kveld ringte Sørgård selv rundt til løperne som står ham nærmest og informerte om beslutningen.

Les også: Sørgård slutter
Les også: - Denne dagen måtte komme

Det var et budskap ingen var forberedt på.

- Jeg ble skikkelig overrasket. Vi hadde allerede lagt planene for neste sesong og alt lå til rette. Det var ingen tegn som tydet på at han hadde planer om å slutte, sier Jens Arne Svartedal til TV 2 Nettavisen

- Synd for oss
Anders Aukland reagerte på samme måte:

- Det kom brått på da Krister ringte mandag kveld. Og det er veldig synd for oss løperne at han slutter. Vi har vært meget godt fornøyd med jobben Krister har gjort. Han har vært en viktig lagbygger, fastslår Aukland.

Veteranene har samtidig stor forståelse for Sørgårds beslutning om å trekke seg et år før tida.

- Jeg skjønner at han velger denne løsningen, når han fikk tilbud om en annen jobb. Jeg tror Krister har hatt det veldig tøft siden NM og er imponert over måten han har taklet kritikken på, sier Anders Aukland.

Diskuterer navn
- Krister har utvilsomt hatt det tøft. Og da tenker jeg ikke bare på kritikken han har fått, men også belastningen med å være så mye borte fra familien. Han har en kone og tre sønner som jeg har stor forståelse for at han ønsker å tilbringe mer tid sammen med, understreker Svartedal.

Begge har allerede gjort seg opp noen tanker om hvem som bør overta Sørgårds jobb.

- En del av oss løperne har så vidt snakket litt sammen og hatt en liten navnedugnad. Vi har kommet med noen innspill til Åge Skinstad, bekrefter Jens Arne Svartedal, som ikke legger skjul på at Thomas Alsgaard og svenske Ola Rawald er navn som er blitt nevnt.

Vil beholde Djupvik
- Det kunne ha vært spennende med noen utenfra som kommer fra en litt annen kultur. Rawald står uten kontrakt og har fått gode skussmål, og derfor synes jeg han er en interessant person, utdyper Svartedal.

Både Svartedal og Aukland er også klare på at Morten Aa. Djupvik, som har vært Sørgårds medtrener, må få en sentral rolle.

- Det er viktig å bygge videre på det vi har jobbet med de siste årene. Morten er veldig godt inne i det. Han er en bra person vi absolutt må ha med videre, fastslår Anders Aukland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.