*Nettavisen* Sport.

Langrennsgutta slått av en japaner

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Herrenes 15 kilometer fristil i La Clusaz ble en norsk fiasko. Beste nordmann ble slått av en japaner.

06.02.04 13:21

Det er lenge siden det ikke har vært nordmenn blant de 15 beste i et World Cup-renn. Veteranen Kristen Skjeldal ble beste normann helt nede på 19. plass. Kun to nordmenn klarte å ta verdenscuppoeng, siden Håvard Solbakken knep en 29.plass.

Slått av mange
Alle nordmennene ble slått av japaneren Horigome, samt en drøss andre italienere, tsjekkere, svensker og tyskere.

Rennet ble vunnet av en annen veteran, 35-årige Fulvio Valbusa, Italia. Han avgjorde en duell med hjemmehåpet Vincent Vittoz, med Østerrikes Christian Hoffmann på tredjeplass.

Rennet gikk på 1400 meters høyde, noe de norske løperne ikke hadde forberedt seg maksimalt på. Rennene kom for tett opptil det tøffe NM-programmet sist helg. Derfor hadde landslaget valgt å forberede noe annerledes enn vanlig til renn i høyden.

Prøvde å lure høyden
- Vi bor nede på 500 meter, og forsøkte å lure høyden ved å reise rett opp og gå rennet i dag – uten akklimatisering. Det var den eneste muligheten vi hadde, siden NM ble avsluttet på søndag, sier landslagssjef Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Alle de norske løperne ble stokk stive på et tidlig tidspunkt, og var i realiteten helt sjanseløse. Men landslagssjefen vil ikke være med på at de kanskje burde droppet rennet.

- Nei, det var en nyttig variant og forsøke på denne måten. Vanligvis er vi veldig godt forberedt på renn i høyden. Det var vi ikke i dag, understreker Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag