Langrennshåpene ned på jorda

Foto: Stian Grythaugen (ANB)

Etter et forrykende junior-VM så langt, ble det en skuffende norsk dag i langrennsløypa torsdag.

(ANB): Britt Ingunn Nydals sjuendeplass på 10 kilometer klassisk ble beste norske plassering i junior-VM torsdag.

Nydal åpnet friskt i tyske Hinterzarten og var lenge med blant de beste. Mot slutten fikk hun det imidlertid tungt. I mål var den allsidige jenta, som også er meget sterk i orienteringsløypa, et snaut minutt bak verdensmester Kertu Niskanen fra Finland.

- Åpningen var bra, men jeg fikk det innmari tungt på sisterunden, sa Nydal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter målgang.

Skuffende av gutta
Laginnsatsen til de norske U23-jentene var det for så vidt lite å si på. Hilde Lauvhaug gikk inn til niendeplass, og hadde Astrid Øyre Slind på plassen bak seg. Bronsejenta fra sprinten, Kathrine Rolsted Harsem, ble nummer 16.

På guttas 15-kilometer, også det klassisk, klarte heller ingen av de norske å melde seg på helt i toppen. Eirik Kurland Olsen ble bestemann på niendeplass, mens Daniel Myrmæl Helgestad endte på plassen bak.

- Jeg gjorde et ærlig forsøk, men det ble et tungt løp, sa Kurland Olsen etter målgang.

Fra NM-bronse til 17. plass
Sjur Røthe, som tok en noe overraskende bronseplass på 15-kilometeren fri teknikk under NM i Stokke sist helg – bare slått av OL-uttatte Petter Northug og Ronny Hafsås – måtte nøye seg med 17.-plassen.

Niklas Dyrhaug ble nummer 30 i det tette snøværet i Hinterzarten.

Verdensmester for menn ble russiske Vladislav Skoblev. Han vant foran landsmannen Stanislav Perliak, mens Gennadij Matvijenko fra Kasakhstan endte på tredjeplass.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.