Gå til sidens hovedinnhold

Langrennsjentene skuffet

Katarina Neumannova vant spurten på tirsdagens doble jaktstart foran Gabriela Paruzzi og Kristina Smigun, mens Marit Bjørgen ble eneste norske jente blant de ti beste.

Sabina Valbusa gikk overende i den siste svingen før oppløpet, og falt dermed fra muligheten til å ende på pallen i Falun. Det endte med en spurtduell mellom Katarina Neumannova, Gabriela Paruzzi og Kristina Smigun.

Smigun valgte feil spor
Estlenderen Smigun, som vant det forrige rennet i denne øvelsen i utklassingsstil, posisjonerte seg feil og ble tvunget til å skifte fra innerste til ytterste spor på oppløpet. Det gjorde at hun mistet muligheten til å vinne spurten. I stedet endte hun på tredjeplass.

Tsjekkiske Katarina Neumannova tok sin sjette verdenscupseier - og den andre denne sesongen.

- Jeg gjorde mange feil de siste 200 meterne. Jeg er veldig sint på meg selv nå, sa Kristina Smigun til SVT etter tredjeplassen.

- Jeg må være mye smartere neste gang, konstaterte hun.

Norsk skuffelse
Sett med norske øyne ble rennet dessverre en skuffelse. Marit Bjørgen ble med sin niendeplass best av våre, men var nesten ett minutt bak pallen. Vibeke Skofterud endte på 11. plass, og var over minuttet bak Katarina Neumannova.

Kristin Størmer Steira sørget for at Norge fikk tre jenter med blant rennets 15 beste.

Hilde Gjermundshaug Pedersen, som var beste norske jente i den forrige doble jaktstarten med en fjerdeplass, sto over rennet i Falun på grunn av forkjølelse.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre