RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Langrennsportens redningsmann

Tyskland er langrennsportens største nasjon når det gjelder TV-interesse og økonomi. Det gjør Axel Teichmann til sportens redningsmann.

25-åringen fra Lobenstein har åpnet årets sesong forrykende, og er for tiden verdens beste langrennsløper. Hans store gjennombrudd kom i februar 2003, da han ble verdensmester i 15 kilometer klassisk.

Det VM-gullet var Tysklands første i langrenn på 29 år.

Suksessen til Teichmann er svært viktig for sporten. Generalsekretæren i Norges Skiforbund, Kristin Felde, forklarer det veldig enkelt:

- Tyskland er et stort land. Hvert fylke i Tyskland er like stort som hele Norge i antall innbyggere. Derfor har det stor betydning for rekruttering, TV-interesse og markedsverdi at Teichmann gjør det bra. Det influerer på det internasjonale markedet i forhold til både reklame og TV-rettigheter, sier Felde til TV 2 Nettavisen.

Og Vegard Ulvang, som nå jobber for det internasjonale skiforbundet, tror Teichmann er kommet i toppen for å bli.

- Teichmann kan komme til å dominere langrenn i flere år fremover. Han har et unikt idrettslig grunnlag fra DDR-tiden, knallhard trening med tysk grundighet, sa Vegard Ulvang nylig til VG. Ulvang jobber for FIS, og var juryformann da Teichmann vant i Kuusamo i Finland i november.

Talentet har vært der hele tiden. I 1999 utklasset Teichmann konkurrentene da han ble juniorverdensmester i 10 kilometer klassisk. Avstanden ned til nummer to, Mathias Almgren, var 42 sekunder.

Trives på mellomdistanse
Fjorårssesongen ble imidlertid en liten nedtur. I løpet av 15 verdenscuprenn kom han på pallen bare tre ganger - alle før jul. Denne sesongen har han vunnet to av tre renn. Og det ble en andreplass i det tredje rennet.

Noen toppsprinter har han aldri vært, selv om han har forsøkt. Kun én gang har han vært blant de tre beste i sprint. 15-kilometeren er åpenbart favorittdistansen. Men om det er klassisk eller fristil som står på programmet, spiller liten rolle. Som konkurrentene allerede har merket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere